Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB bugünün gündem başlıkları AİLE mardin hizmet trt ekonomik güven endeksi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi

Tanrıkulu IŞİD İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, IŞİD terör örgütünün Türkiye’de yapması muhtemel eylemlerine karşı gerekli etkili ve sürekli önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırması istedi.

CHP’li Tanrıkulu, IŞİD’in, saldırılarıyla Türkiye'nin de dahil olduğu çağdaş dünya düzenine karşı silahlı eylem yürüttüğünü, gerek dünya çapında gerekse Türkiye özelinde canlı bomba eylemleri başta olmak üzere sivil halkı hedef alan birçok farklı metodu yöntem edindiğini belirtti. Suruç'ta 20 Temmuz'da gerçekleştirilen saldırının ardından bir yılı aşkın süredir Türkiye’de IŞİD'in eylemlerinin hız kesmediğini ifade eden Tanrıkulu, daha önce gerçekleştirilen Niğde saldırısının sorumlusunun da IŞİD olduğunun yargı sürecinde ortaya çıktığını anımsattı.

IŞİD'le yeterli ciddiyetle mücadele edilmediğini vurgulayan Tanrıkulu, istihbarat zafiyeti ve güvenlik açığı sergilendiğini ifade ederek Gaziantep saldırısını hatırlattı. Tanrıkulu, şöyle devam etti:

“IŞİD ile yeterli mücadele Hükümet tarafından yürütülemediği gibi gerekli önlemler de alınamamaktadır. IŞİD tarafından İstanbul'da piknik organize edilebilmekte, Paris saldırısının ardından IŞİD bayraklarıyla araçlar Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde sevinç gösterileriyle konvoylar oluşturabilmektedir. Bu görmezden gelmenin sonucu olarak da her geçen gün yurttaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Çocuk, genç, yaşlı demeden artık tek bir vatandaşımızı dahi bu cani örgüte kurban vermek, ülke olarak en büyük yaramız olacaktır. Bu nedenle bugüne kadar istihbarat örgütlerinin bu konuda yeterli çalışmayı yapamadıkları yaşanan terör saldırılarından anlaşıldığından IŞİD terör örgütünün bundan sonra yapması muhtemel eylemlerine karşı gerekli etkili ve sürekli önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılması saygılarımızla arz ve teklif ederiz.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.