Öne Çıkanlar suriye Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Koronavirüs euro abd TÜSAD Hakkari KPSS20212 Merkezi Yerleştirmeleri için tercihler Başladı mı KPSS20212 Merkezi Yerleştirmeleri için tercihler Başladı KPSS20211 ve Protein Almanın Önemi Su çiçeği aşısı

Tarım Arazilerinde Uygulanan Toplulaştırma Sorunları İçin Meclis Araştırması İstendi

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, “Ülke genelinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen arazi toplulaştırma uygulamasıyla ilgili köylerde oluşan sorunlar ve şikayetler var” diyerek, yurttaşların şikayetlerinin de ele alınacağı kapsamlı bir inceleme için bir Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP’li Gürer, arazi toplulaştırmanın 1961 yılında Kargın Köyü’nde başladığını hatırlatarak, son yıllarda yaygınlaşan bir çalışmanın devam ettiğini belirtti. 59 ilde 2002 yılı ile 2009 yılı arasında 5 milyon hektar alanda projenin uygulandığını ifade eden Gürer, halen Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma  çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Gürer, uygulamayla ilgili köylerde oluşan sorunlar ve şikayetler olduğunu belirterek,uygulamada karşılaşılan sorunlar ve yurttaşların bu bağlamda şikayetlerinin de ele alınacağı kapsamlı bir inceleme için bir Meclis araştırması açılmasını istedi.

Gürer, gerekçede şöyle dedi:

“Yapılan çalışma doğru ve gerekli bir uygulamadır. Ancak projede karşılaşılan sorunların hızlı ve sonuç alacak çözüm ile ele alınmaması giderek yargıya intikal eden ve süreci aksatan bir durumu yaratmaktadır.

Oysa aksamaların saptanarak yasal çözüm üretilmesi bu bağlamda daha sonuç verici olacaktır. Bu nedenle ülke genelinde çalışmaların alanda izlenmesi farklı illerde yapılacak yerinde tespitlerle tıkanmaların aşılması ve toplulaştırma projesinin daha sağlıklı kılınması adına bir meclis araştırması yapılması katkı verici olacaktır.

Şikayetlerin incelenmesi, uygulamanın sorunları, aksamalar, gecikmeler ve yapılması gerekenlerin detayları ile ele alındığı araştırma, uygulamanın daha yararlı kılınmasının yolunu açacaktır. Ülkemiz için ekilebilir alanların her yönü ile ele alınıp doğru kılınması geleceğimiz adına da önemli olacaktır.”
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.