Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

“Türkiye’nin Kültür-Sanat İklimi Mutlaka Hak Ettiği Seviyelere Ulaşacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında yaptığı konuşmada, “Son 21 yılımızı, burada yaşadığı hâlde bize Paris’ten, Londra’dan, Washington’dan hatta ve hatta Kandil ve Pensilvanya’dan seslenen batının gönüllü lejyoneriyle mücadeleyle geçirdik. Diğerleri gibi inşallah bu mücadelemizden de zaferle çıkacağız. Türkiye’nin kültür-sanat iklimi mutlaka hak ettiği seviyelere ulaşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı.

Programda yaptığı konuşmasında, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in manevi mirasını yaşatma amacıyla verdikleri ödüllerin 10’uncusunda katılımcılarla birlikte olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her birinize üstadın hatırasına sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Bu yıl, üstadın aramızdan ayrılışının 40’ıncı yıl dönümüydü. Hakk’a yürüyüşünün 40’ıncı seneidevriyesinde büyük şair, mütefekkir, dava ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek’i bir kez daha rahmetle yâd ediyorum” diye ekledi.

“NECİP FAZIL’IN İZİNİ SÜREN DÜŞÜNCE VE EDEBİYAT DAMARI, ÜLKEMİZDE HÂLEN YAZI, ŞİİR VE FİKİR PINARLARIMIZI BESLEMEYE DEVAM EDİYOR”

Necip Fazıl’ın izini süren düşünce ve edebiyat damarının ülkede hâlen yazı, şiir ve fikir pınarlarını beslemeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üstadın geride bıraktığı ilim, kültür ve sanat birikiminin özellikle günümüzün genç kalemleri tarafından sahiplenildiğini görüyoruz. Ödül takdim edeceğimiz kardeşlerimizin arasında gençlerimizin de olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Biz de üstadın adına verdiğimiz ‘İlk Eserler Ödülü’ ile genç kardeşlerimizi destekliyor, cesaretlendiriyoruz” dedi.

“Son 21 yılımızı, burada yaşadığı hâlde bize Paris’ten, Londra’dan, Washington’dan hatta ve hatta Kandil ve Pensilvanya’dan seslenen batının gönüllü lejyoneriyle mücadeleyle geçirdik” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Diğerleri gibi inşallah bu mücadelemizden de zaferle çıkacağız. Türkiye’nin kültür-sanat iklimi mutlaka hak ettiği seviyelere ulaşacaktır. İnşallah bunu da sizlerle birlikte başaracağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.