Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Entübe Sayısı Kovid19 Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istanbul COVID19 aşısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Üç Yerde Daha 'Temizlik' Yapılacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Yüksekova'da, Şırnak merkezde ve Nusaybin'de bazı mahallelerde yine çukurlar var, bariyerler var. Aldığımız bilgiler, orada yine bombalama tuzaklarının kurulduğunu gösteriyor. Dolayısıyla oralarda da o temizlikler yapılacak" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Cizre, Silopi, Sur ve İdil ilçelerinde çukurlar kazıldığını, bariyerler kurulduğunu fakat bunların temizlendiğini ifade ederek, “Saydığım ilçelerin dışında Yüksekova’da, Şırnak Merkez’de ve Nusaybin’de bazı mahallelerde çukurlar, bariyerler var. Aldığımız bilgiler orada yine bombalama tuzaklarının olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla oralarda da bu temizlikler yapılacak. Vatandaşlarımızın daha rahat hayatını sürdürebileceği ortamlar sağlanarak vatandaşlarımıza sunulacaktır” dedi.

-“CİZRE’DE, SUR’DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR”-

Cizre’de, Sur’da operasyonların yürütüldüğünü belirten Ala, bu bölgelerde de arama-tarama faaliyetleri devam ettiği için gündüzleri sokağa çıkma yasağının sürdüğünü bazı yerlerde ise gece saatlerinde de sokağa çıkma yasağı uygulandığını açıkladı.

Şırnak Merkez, Yüksekova ve Nusaybin’de operasyonlar başlamadan vatandaşlara bilgi verileceğini ifade eden Bakan Ala, şöyle konuştu:

“Bu yapılırken yarım gün veya bir iki gün öncesinden operasyon yapılma anı valilikler tarafından, basın aracılığıyla vatandaşlarımıza bildirilmektedir. O hazırlıklar yapıldıktan sonra operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Şırnak il merkezi ve diğer iki ilçemizde de aynı yöntemle vatandaşlara yarım gün öncesinden, bir gün öncesinden sokağa çıkma yasağı da ilan edilerek durum bildirilecek. Onların da kendilerine göre hazırlıkları, tedbirleri, tahliyeleri olur. Hiçbir vatandaşımızın kılına halel gelmemesini istiyoruz.”

-“VATANDAŞIN EVİNİN ÖNÜNÜ YAPACAKKEN ÇUKUR KAZANLARA SORUŞTURMA AÇIYORUZ”-

Bakan Ala, vatandaştan oy alıp sonra yol yapacağına, sokak yapacağına, kaldırım yapacağına, vatandaşın evinin önünü çukura dönüştürenlere çağrı yaptıklarını ifade ederek, kimsenin vatandaşlara eziyet için kamu görevine gelmediğini, hizmet için geldiğini söyledi. “Herkes sandıktan aldığı oyun sorumluluğunu yerine getirmelidir” diyen Ala, bu sorumluluğu yerine getirmeyip vatandaşın evinin önünü yapacakken çukur kazanlara soruşturma açtıklarını, onları görevden aldıklarını ifade etti.

-“GENELGE NEVRUZ’DA ALINAN TEDBİRLERİ HATIRLATMAKTAN İBARETTİR”-

Uzun dönemdir nevruz kutlamalarını yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımız nevruzu bir bahar şenliği olarak kutlamak isteyeceklerdir. Böyle kutlamak isteyenlerin yanında oluruz. Nevruz bir bahar şenliğidir. Biz de her sene bu şenliği Türkiye’ye yakışır bir biçimde kutlanması için çeşitli tedbirler alıyoruz. Şimdi de gönderilen genelge bu tedbirleri hatırlatmaktan ibarettir. Elbette ciddi tedbirlere ihtiyaç vardır. Vatandaşımızın her alandaki faaliyetini güvenli bir atmosfer içerisinde yerine getirebilmesi için gerekli önlemleri hatırlatan ve talimata dönüştüren genelgemize ek olarak nevruz özeli için de hatırlatmada bulunduk. Bu çerçevede nevruz kutlamaları gerçekleşecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.