Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank

"Vesayet Rejimi Tarihin Derinliklerinde Kaybolup Gidecek"

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu yıl içerisinde en büyük dönüşümü de yine AK Parti iktidarında milletimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Bu değişim, anaysa değişimidir. Anayasada yapacağımız bu değişiklikle vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolup gidecek. Milletin iradesi, milletin kararı her daim geçerli olacak” dedi.

Başbakan Yıldırım, Ankara Keçiören Metrosunun açılışında konuştu. Geçtiğimiz Ağustos ayında Keçiören metrosunun test sürüşünü yaptıklarını anımsatan Yıldırım, metronun başlaması ve bitmesinin 13 yılı bulduğunu ifade etti. Ankara’nın üç hattının Kızılay-Sincan, Batıkent-Sincan ve Keçiören metrolarının Büyükşehir Belediyesinden Ulaştırma Bakanlığına devredilmesi konusunda bir talep olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, aslında Ulaştırma Bakanlığının şehir içi raylı sistemiyle ilgili bir görevi olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde verdiği talimatla Ulaştırma Bakanlığının görevleri hakkındaki kanunda değişiklik yapılarak şehir içi yaylı sistemleri yapabileceği hükmünün getirildiğini kaydeden Yıldırım, çalışmaların başladığını belirtti.

-“AŞKINIZ HİÇ BİTMESİN, DEVAM ETSİN AMA KEÇİÖREN METROSU BİTTİ”-

Başbakan Yıldırım, hizmete açılan Keçiören metrosu hakkında, “Dokuz kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. 9 tane durağı var. günde tam kapasiteyle çalıştığında günde 50 bini bulacak, yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak. Sefer aralıkları 1,5 dakikaya kadar inebilecek. Sistem buna göre dizayn edildi, sinyal sistemi buna göre yapıldı” bilgisini paylaştı. Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bunun test sürüşüne geldiğimizde bir genç bana dedi ki, o zamanlar Ulaştırma Bakanlığı görevindeydim, ‘Sayın Bakanım, bizim buradaki Keçiören metrosu gençler arasında önemli bir söyleme dönüştü, aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, aman hiç bitmesin.’ Doğrusu bundan çok etkilendim. Ama gençler için de yeni bir tavsiyem var, yeni bir slogan bulsun. Aşkınız hiç bitmesin, devam etsin ama Keçiören metrosu bitti, hayırlı olsun.

Bu metronun başladığı yer, Gazino diye bir yer. Keçiörenlilerin, Ankaralıların gösterdikleri o kahramanlıkların ufak bir karşılığı olarak, Keçiören Belediyemiz ve ilçemizde oturanların talebi yerine getirilerek Gazino istasyonunun adı da Şehitler İstasyonuna döndü, meydanın adı da Şehitler Meydanı oldu. Şehitlerimiz için ne yapsak az. Keçiören’den vatandaşlarımız Şehitlerden binecek, Dutluk , Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM’de yolculuklarını tamamlayacak. İsterlerse buradan Kızılay-Batıkent hattına geçecekler.

Bu hattın hizmete girmesiyle birlikte raylı sistem Ankara’da 65 kilometreye, istasyon sayısı 54’e yükseliyor. Toplam maliyet 1 milyar civarında, Ankara için helali hoş olsun. Sayın Cumhurbaşkanım, AK Parti hükümetlerinin göreve başladığından beri söylediğiniz bir şey var, ‘Yol medeniyettir.’ Medeniyetin gereğini yapmak lazım. İşte onun için geçtiğimiz 14 yılda yolları böldük, hayatları, gönülleri, milleti birleştirdik. Doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi yakın ettik, kardeş ettik. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Bugün artık tüm vatandaşlarımız uçakla seyahat etmenin rahatlığını yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Türkiye’nin hızlı tren özlemini de gerçeğe eriştirdik. Ankara merkezli hızlı tren hatları bir yandan İstanbul, Konya, Eskişehir’e tamamlandı, şimdi de Sivas’a ve İzmir’e çalışmalar devam ediyor ve 2019 yılında bu hatları da tamamlamış olacağız. Böylece Türkiye’nin 14 büyük şehri, Türkiye’nin başkentiyle hızlı tren ağlarıyla birleşmiş olacak.  55 milyona varan nüfusumuz, hızlı trenle seyahat etmenin konforunu bu güzel trenlerle gerçekleştirmiş olacak.

-“ANKARA’YI DÜNYANIN TANIDIĞI BİR MEGA KENT HALİNE GETİRİYORUZ”-

Her şehrimiz bizim gözbebeğimizdir. Ankara, Anadolu medeniyetlerinin kavşağıdır, başkenttir, siyasetin devletin merkezidir. Başkenti turizmden sağlığa, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar hayata geçirdiğimiz projelerle yeniden ayağa kaldırıyoruz. Dünyanın tanıdığı bir mega kent haline getiriyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında Ankara’da Avrupa’nın üçüncü büyük hızlı tren garının açılışını gerçekleştirdik. Ankaralılar artık dünyanın önemli başkentlerinden birinde yaşadıklarını çok daha iyi anlıyor. Ankara bu projelerle dünya şehirleri arasında hak ettiği yeri kısa sürede alacaktır.

-“KAFALARINI EZE EZE GELİYORUZ”-

Tarihimiz güçlü, kültürümüz zengin, potansiyelimiz büyük. Ülkemiz, şehirlerimiz, siz vatandaşlarımız her şeyin en iyisini, güzelini hak ediyorsunuz. 15 yıl boyunca gece gündüz demeden çalışıyoruz, bu hizmetleri vatandaşlarımıza kazandırıyoruz. Sadece çalışmadık, aynı zamanda Türkiye’de demokrasiyi yok etmek isteyenlerin, vesayet odaklarının da kafalarını eze eze geliyoruz. Bu yıl içerisinde en büyük dönüşümü de yine AK Parti iktidarında milletimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Bu değişim, anaysa değişimidir.
Anayasada yapacağımız bu değişiklikle vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolup gidecek. Milletin iradesi, milletin kararı her daim geçerli olacak. Hep söyledik, ‘Yeter artık söz milletindir, karar milletindir.’ Milletin kararının üzerinde başka hiçbir karar tanımıyoruz.”

Başbakan Yıldırım, Keçiören metrosunun yapılışında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Bu işler yapılırken Keçiörenliler, Ankaralılar biraz sıkıntı çektiler. Onlara da gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Keçiören metrosu bitti ama millete hizmet aşkımız asla bitmeyecek” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.