Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin vakıfbank

Yarkadaş: Erdoğan Kendine Başarı Öyküsü Arıyor

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Tayyip Erdoğan başkan olabilmek için kendisine bir başarı öyküsü arıyor. Bu başarı öyküsünün bir ayağı Musul ve Başika operasyonudur. Çünkü bir başarı öyküsüne ihtiyacı vardır. Hem Türk Silahlı Kuvvetlerine hem Tayyip Erdoğan’a aranan bu başarı öyküsü ne yazık ki Musul’da, Başika’da aranmaktadır” dedi.
 
“Hidayet Türkoğlu FİBA İç Tüzüğünün Genel Hükümlerine Aday Olamaz”
 
Yarkadaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başkanlık seçimine işaret ederek şöyle dedi:
 
“AKP iktidarı ve saray, hayatın her alanına müdahale etmek istiyor. Müdahale etmek istedikleri yerlerden biri de Basketbol Federasyonu'nun seçimleri. Sarayın bir adayı var. Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu. Türkiye Basketbol Federasyonuna resmen aday oldu. AKP demokrasimizi enkaz altında bıraktı, sporumuzu çökertti ve şu anda Basketbol Federasyonu da basketbolumuz da patlak top gibi. Hidayet Türkoğlu’na adeta bir iş aranıyor. Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday olabilmesi mümkün değildir Hidayet Türkoğlu’nun. Çünkü doping kullandığı için ceza almıştır, Hidayet Türkoğlu FİBA İç tüzüğünün genel hükümlerine aday olamaz.”
 
“Tayyip Erdoğan’ın Başkan Olabilmesi Mümkün Değildir”
 
Yarkadaş, Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin soruya, “Tayyip Erdoğan başkan olabilmek için kendisine bir başarı öyküsü arıyor. Bu başarı öyküsünün bir ayağı Musul ve Başika operasyonudur. Şu anda Tayyip Erdoğan kendisine başkanlık yolunu açabilmenin Musul’dan geçtiğinin farkındadır. Çünkü bir başarı öyküsüne ihtiyacı vardır. Hem Türk Silahlı Kuvvetlerine hem Tayyip Erdoğan’a aranan bu başarı öyküsü ne yazık ki Musul’da, Başika’da aranmaktadır. Tayyip Erdoğan’ın başkan olabilmesi mümkün değildir” yanıtını verdi.
 
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP’ye yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Yarkadaş, “Devlet Bahçeli MHP’yi AKP’lileştirirken CHP’yi de AKP’lileştirmeye çalışmaktadır. CHP, AKP iktidarının koltuk değneği olmaz” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.