Öne Çıkanlar fenerbahçe Peugeot Motorcycles enflasyon EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral Şeytanla Bir Gecenin konusu ne 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İftar Vaktinde Nasıl Beslenilmeli Kieran Lynn Rahha

Yeni Kabinede Yeni İsimler

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 65. Hükümeti açıkladı. Yeni kabinede isim değişiklikleri dikkat çekti.

Yalçın Akdoğan, Sema Ramazanoğlu ve Volkan Bozkır gibi isimler liste dışı kalırken, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeniden bu göreve getirildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, Milli Eğitim Bakanlığı görevi verilirken, Yılmaz’dan boşalan koltuğa Fikri Işık getirildi. Nabi Avcı  ise Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirildi. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, 65. Hükümette de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevine devam edecek.

-TEK KADIN BAKAN-

65. Hükümetin tek kadın bakanı İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Sema Ramazanoğlu’ndan koltuğu devralacak olan Kaya, Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu.

-LİSTE DIŞI İSİMLER-

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 65. Hükümette yer almıyor.

-GÖREVİ DEĞİŞEN BAKANLAR-

Yeni kabinede dört bakanın görev yeri değişti. Buna göre, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Kalkınma Bakanlığına, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık Milli Savunma Bakanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı  Nabi Avcı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Milli Eğitim Bakanlığı'na getirildi.

-KABİNEDEKİ YENİ BAKANLAR-

65. Hükümette, kabineye yeni isimler dahil oldu. 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı olan Ömer Çelik, yeni kabinede AB Bakanlığı’na getirildi. Eski Gümrük Bakanı Nurettin Canikli Başbakan Yardımcısı olarak göreve geldi. Nihat Zeybekçi yeniden Ekonomi Bakanlığı görevine getirilirken, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da 65. Hükümette görevine geri geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü olurken, kabinenin tek kadın bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya da ilk kez kabineye giren isimlerden.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Fatma Güldemet Sarı’nın yerine Mehmet Özhaseki getirilirken, yeni Başbakan Yardımcılığı görevi Veysi Kaynak’a verildi. Binali Yıldırım’dan boşalan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ise Ahmet Arslan getirildi.

-YERİNİ KORUYAN BAKANLAR-

64. hükümette görev alan 13 isim, yeni kabinede de görev almaya devam ediyor. Yerini koruyan isimler şu şekilde:

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.