Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

Yeniden Refah Partisi: Zaman, Birlik Ve Beraberlik Zamanıdır!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından milletimiz, açılan yaraları bir bir sarmaya ve bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatmaya çalışıyor. Yeniden Refah Partisi de depremin ilk gününden itibaren bölgedeki tüm vatandaşlara yardım eli uzatmak için çalışmalar yürütüyor. Genel merkez başta olmak üzere 81 il teşkilatında kriz masaları oluşturarak süreci yakından takip eden Yeniden Refah Partisi, deprem bölgesindeki vatandaşlar için hem nakdi hem de ayni yardımlara aracılık etmiş durumda. Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Çankırı İl Başkanı Muhammed Fatih Müjdeci, Çankırı özelinde toplanan yardımların rakamlarını vererek önemli açıklamalarda bulundu.

Müjdeci, Yeniden Refah Partisi Çankırı İl Başkanlığı binasında basına verdiği demeçte; “Zor günlerden geçiyoruz. Enkaz dağlarının arasından sağ çıkmasını umut ettiğimiz tüm vatandaşlarımız için dua ediyoruz. Üzülerek ifade ediyorum ki on binlerce vatandaşımızı bu deprem sebebi ile kaybettik. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Depremden etkilenen illerde AFAD ve diğer tüm arama kurtarma ekiplerinin enkaz başlarındaki hummalı çalışmaları sürerken bizler de yaralı kurtulan vatandaşlarımızın yanında olabilmek adına seferber olduk.

Partimiz, ilk depremin gerçekleştiği andan itibaren başta genel merkezimiz olmak üzere 81 il teşkilatımızda kriz masaları oluşturarak süreci yakından takip etti. Vatandaşlarımız, oluşturulan kriz masalarımızla koordine şekilde yardımlarının bölgeye ulaştırılması arzusunda idiler. Çankırı olarak Adıyaman ilini kardeş il olarak belirledik ve yapılan yardımları buradaki vatandaşlarımıza ilettik. Kendi imkanlarımızla bu yardımlara ara vermeden devam ediyoruz.

Çankırı teşkilatı olarak durmaksızın canla, başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 10 adet 150 kişilik tam teşekküllü çadır, 90 adet çift kişilik battaniye, 15 adet ısıtıcı soba ve daha bir çok yaşam – barınma desteğini Adıyaman ilimize ulaştırdık. 100 kişilik giysi ve eşofmanın yanı sıra 59 bin TL’lik nakdi yardımı da ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken; 2 ton patates, 500 kg pirinç, 100 kg bakliyat ve 50 kolilik paket bisküvi ile de belli ölçüdeki gıda yardımını yerlerine ulaştırdık. Ayrıca buradaki önemli ihtiyaçların başında bebek bezi ve bebek maması geliyordu. 70 bebeklik 1 aylık mamanın yanı sıra 300 paket bebek bezi ve 100 çocuğu gülümsetebilmek için çocuk oyuncağını yerlerine ulaştırdık.

Ayrıca iş makinesi gerektiği yerlerde iş makinesi için, operatör gerektiği yerlerde operatör için, acil yaşam destek seferberliği noktasında partimizin genel merkez sosyal medya hesapları üzerinden anlık duyurular yayınlayarak çözüm arayışlarında bulunduk. Türkiye genelinde 12 bini aşkın teşkilat mensubumuz ile arama kurtarma faaliyetlerine bizzat destek olduk, olmaya da devam ediyoruz.

Çalışıyoruz... Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Zaman, kardeşçe el ele vererek acılarımızı dindirme gayretiyle sarılmanın, kucaklaşmanın zamanıdır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, milletimiz var olsun!” cümlelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.