Yunanistan: Türkiye Avrupa'yı Rehin Aldı

Geçtiğimiz gün gerçekleşen AB-Türkiye zirvesinde Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir anlaşma sunduğunu belirten Yunanistan'ın Ekathimerini gazetesi,  Davutoğlu'nun bu anlaşmanın iki katını talep etmesi için "kabul edilemez" yorumunu yaptı.

 

Avrupa'nın paniklediğini ve Türkiye'nin müzakere taktiğini anlamaktan yoksun olduğunun dile getirildiği analizde, Ankara'nın kontrolü elinde tuttuğunu ve "fazla açılırsa" Avrupa ve Merkel'in "boğulabileceği" iddiasında bulundu.

 

Türkiye'nin masaya daha çok mesele ile geldiğine vurgu yapan gazete, Türkiye'nin "gri bölgeler" olarak adlandırılan Ege Denizi'ndeki bölgeleri de müzakere malzemesi olarak ortaya sürdüğünü söyledi.

 

Avrupa için "rehine" ifadesi kullanılırken Türkiye'nin uzun vadeli hedeflerinin "başarabildiği kadarını başarmaya çalışacağı" iddialarına yer verildi. Son olarak, Yunanistan'ın büyük bir hata yapmamak için "kartlarını oynarken" çok dikkatli olmak zorunda olduğu uyarısında bulunuldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.