Öne Çıkanlar rusya terörist abd MSB Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE mardin trt ekonomik güven endeksi

Dr. Buğra Buyrukçu’dan Diyet Yapanlara Özel Aşure Tarifi

Aşureyi çok seviyor ama “kilo alırım” endişesiyle şöyle ağız tadıyla, iç rahatlığıyla yiyemiyorsanız bu haber tam size göre. İşte Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu’dan hem çok lezzetli, hem de kalorisi düşük şekersiz diyet aşure tarifi.

Muharrem Ayı geldi, en sevdiğimiz geleneksel tatlılardan aşure kaynamaya başladı. İçerisinde kuru baklagillerden meyvelere kadar envayi çeşit ürün bulunan aşure çok lezzetli olmasının yanısıra aynı zamanda kalorisi yüksek bir tatlı. Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu da çoğu kişinin severek yediği, özellikle Muharrem Ayı’nda kase kase tükettiği aşurenin muhteşem bir besin kaynağı olması dışında hızlı kilo artışına neden olan bir tatlı olduğunu söyledi. Bu nedenle çoğu kişinin şöyle ağız tadıyla, iç rahatlığıyla aşure yiyemediğini anımsatan Dr. Buyrukçu, diyet yapanlar, kilo sorunu olanlar ve şeker hastaları için diyet aşure önerdi.

Bu Aşurede Şeker Yok !
İçindeki şeker ve kuru meyvelerden dolayı 100 gram aşurenin 300 kaloriye denk geldiğini ifade eden Dr. Buğra Buyrukçu, “Diyet aşure ise yapay şeker yerine doğal meyvelerle tatlandırılıyor. Dolayısıyla hem kalorisi düşük hem sağlıklı” dedi. İşte Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu’nun diyet yapanlara, şeker hastalarına özel diyet aşure tarifi:

Malzemeler: 
•    2 su bardağı buğday
•    1 su bardağı kuru nohut
•    1 su bardağı kuru fasulye
•    10 adet kuru kayısı (bölünmüş)
•    10 adet kuru incir (bölünmüş)
•    100 gram kuru üzüm
•    100 gram kuş üzümü
•    100 gram fındık içi
•    100 gram ceviz içi
•    Üzeri için tarçın ve nar

Akşamdan ıslattığınız buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Süzdüğünüz nohut ve fasulyeyi, haşlanan buğdaya ilave ederek bu karışımı 20-25 dakika daha pişirin. Ardından 4-5 parçaya böldüğünüz kuru meyveleri de ekleyerek 8-10 dakika pişirmeye devam edin. Pişme işlemi tamamlandığında aşureyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilıdığında ise kâselere alarak üzerini tarçın, fındık, ceviz ve nar ile süsleyin. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.