Öne Çıkanlar KPSS fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Bugün tespit edilen hasta sayısı enflasyon yunanistan kanser 2023 Spor Ödülleri Töreni EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral

Düz bir karın için Türk kahvesi

Yapılan araştırmalara göre günde bir fincan Türk kahvesini bol suyla içerseniz, kahvenin idrar sökücü etkisini tetiklemiş olursunuz.

Dümdüz bir karın her kadının hayalidir. Sağlıklı bir beden ve fit bir görünüm istiyorsanız yazı beklemeyin. Mutfağınızda sürekli bulunan besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler için derledik.


Yumurta


Bir adet yumurta 6 gr protein  ve günlük ihtiyacınızın yüzde 7'sini karşılamaya yetecek kadar D vitamini içerir. Ayrıca sadece 70 kaloridir. Zayıflamak istiyorsanız, her gün mutlaka bir yumurta tüketmelisiniz.
 
Lahana Turşusu

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri lahana turşusu. Lahana turşusunun tuzu iyi ayarlandığında kilo verme ve sağlıklı bir metabolizma için gereken probiyotiklerle dolu olduğu biliniyor.
 
 Zeytin

Zayıflama ve sağlıklı yaşam söz konusu olduğunda zeytin ayrı bir yer kaplıyor. Sağlıklı yağlar açısından oldukça zengin olan zeytin, kalori söz konusu olduğunda gayet fakir. Beş adet zeytin sadece 20 kalori içeriyor.
 
Yoğurt 

Düşük kalorili olması sebebiyle diyet listelerinin vazgeçilmezi olan yoğurt, yüksek miktarda protein ve probiyotik içeriyor. Zayıflamak için yoğurt yemeyi tercih edecekseniz, mutlaka sade ve az yağlı olanı seçin. Tamamen yağsız yoğurtlar zayıflamak için uzmanlarca uygun görülmüyor.
 
Donmuş muz

Zayıflamak istiyorsanız, muzu dondurarak tüketin. Muz potasyum yününden son derece zengin bir meyve ve dondurulduğunda, ev yapımı dondurmalar için harika bir temel oluşturuyor. Dondurulmuş muz ile yapılan tatlı ve ev yapımı dondurmalara şeker ilave etmenize gerek kalmayacağından oldukça iyi bir alternatif.
 
Bal Kabağı

Son derece zengin bir A vitamini kaynağı olan bal kabağı aynı zamanda düşük kalorili ve uzun süre tok tutma etkisine sahip.

Türk Kahvesi

Yapılan araştırmalara göre günde bir fincan Türk kahvesini bol suyla içerseniz, kahvenin idrar sökücü etkisini tetiklemiş olursunuz. Böylece vücudunuzdan zararlı toksinlerin atılması da kolaylaşır. Türk kahvesi hakkında yapılan araştırmalar, metabolizmayı hızlandırmanın yanında selülitler üzerinde de etkili olduğunu gösteriyor. Türk kahvesinden faydalanmak istiyorsanız, kahvenizi mutlaka şekersiz içmelisiniz.

Lokmalarınızı 20 kez çiğneyin

Sindirim sistemi, kilo vermede olduğu kadar sağlıklı kalmada da son derece kritik öneme sahip. Sindirim sistemi denince akla ilk bağırsaklar geliyor ancak sindirim sisteminin ilk basamağı, ağız. Yenilen gıdalar henüz yutmadan sindirilmeye başlar. Lokmanızı uzun süre çiğnemek, hem sistemin geri kalanının işini hızlandırır, hem sinyal iletimine fırsat verir. Ağzınızdaki lokmayı en az 20 kez çiğnemelisiniz. Yapılan araştırmalar, yavaş ve çok çiğneyerek yemek yendiğinde yılda yaklaşık 10 kilo zayıflanabileceğini gösteriyor. Ayrıca çiğneme hareketi de kalori yakmanıza yardımcı olarak ikinci bir fayda da sağlar.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.