Öne Çıkanlar meb adana KPSS istanbul TOGG cumhurbaşkanı erdoğan haberleri Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi ayhan barut bendevi palandöken

Sağlıklı Saçın Sırrı Ne?

Son yılların en sıcak yazının etkisiyle havuzlar, plajlar dolup taşıyor. Havuzda klorlu su, denizde tuzlu sudan etkilenen saçlarımız da sağlıklı görüntüsünden uzaklaşıyor. Sağlıklı bir saça kavuşmanın yollarını Diyetisyen Canan Aksoy sıraladı.

Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, sağlıklı bir saça kavuşmak için, “Deniz, havuz ve güneş ışınlarının etkisiyle saçlar nemini kaybederek cansız ve mat görünür. Su ise nem dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Sağlıklı, parlak, güçlü ve ipeksi saçlar için günde en az iki litre su için” diyor.
 
Diyetisyen Aksoy, “Yetersiz su tüketimi saç kuruluğuna, kırılmalarına ve saç kayıplarına neden olabiliyor. Su sadece nemlendirmiyor, vücudu temizliyor, sağlıklı, ipeksi ve parlak saçlara kavuşmamızı sağlıyor. Su içilerek derinin temizlenmesi ayrıca, kuruluğu, kepeklenmeyi ve saç dökülmesini de önlüyor” diye konuştu.

Kadınlarda İki, Erkeklerde İki Buçuk Litre

Besin maddelerinin hücrelere taşınması, atık maddelerin vücuttan atılması gibi birçok yaşamsal fonksiyonun yerine getirilmesini sağlayan su, vücuttan solunum, ter, idrar ve dışkı yoluyla atılabiliyor. Özellikle yaz aylarında yaşanan sıvı kaybı artışına dikkat çeken Diyetisyen Canan Aksoy, “Kadınların günde ortalama iki litre, erkeklerin ise iki buçuk litre suya ihtiyacı var. Yatmadan önce içilen su, gece boyunca cildin su ihtiyacını karşıladığı için çok önemli. Çay, kahve gibi içecekler su yerine geçmediği gibi idrarda artış yaparak, vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine yol açıyor. Bu durum da, cilt hücrelerine yeterli besin maddesinin taşınmasını engelliyor” diyerek yeterli su alımının önemine değiniyor.
 
Saçlarınızın Dökülmesine Bu Tariflerle Dur Deyin

Demir bakımından zengin yeşil sebze ve meyvelerin saç dökülmesi karşısında etkili olduğunu belirten Aksoy, saç dökülmelerinin bir diğer nedeni olan stresi önlemek için de kırmızı sebze ve meyvelerle birlikte muz tüketilmesini öneriyor. Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy’un verdiği alkolsüz sebze-meyve kokteyl tarifleri, saçlardan başlayarak tüm vücuda sağlık katıyor.
 
Yeşil Alkolsüz Sebze-Meyve Kokteyli

1 avuç donmuş ıspanak
1 demet maydanoz
3-4 adet salatalık
1 yeşil elma
1/2 bardak su
Hazırlanışı: Katı malzemeleri blender veya katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra suyla karıştırın.
 
Strese Karşı Kırmızı Alkolsüz Sebze-Meyve Kokteyli

1 küçük boy haşlanmış pancar
1 küçük boy muz
1 avuç karadut
1 bardak su
Hazırlanışı: Katı malzemeleri blender veya katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra suyla karıştırın.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.