Öne Çıkanlar galatasaray tsk ak parti istanbul ihracat AB iran imf azerbaycan nato ukrayna sakarya

TTB: Sağlık Hizmetinde Geriye Gidiliyor

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, “Verilen sağlık hizmetlerinin ve hastanelerdeki çalışma ortamlarının niteliğinde, çalışanların özlük haklarında geriye gidildiği görülüyor. Bu durumun yurttaşların sağlığına da olumlu yansımayacağı ortadadır” açıklamasında bulundu.

Türk Tabipler Birliği, Kamu Hastane Birliklerinin kurulduğu günden bu yana devlet hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları tarafından değerlendirildiğini ve çalışanların Birlik Genel Sekreterlerine not verdiğini belirtti. Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İş Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ise düzenlenen ortak basın toplantısında yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

-EN BAŞARILI KHB GENEL SEKRETERİ ERZİNCAN OLDU-

Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterliklerine verilen notlar ayrı ayrı değerlendirildiğinde en yüksek notu yüzde 65,94 ile Erzincan aldı. En düşük notu ise yüzde 18,04 ile Bolu KHB Genel Sekreterliği aldı. 

TTB tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın ilk ve ikinci yılında devlet hastanesinde bir başhekim ve onun üzerinde bir hastane yöneticisi varken, üçüncü yılda bu iki pozisyonun tek kişiye verildiği belirtildi. TTB, bu değişikliği “Baştan beri itirazımız olan hem yetki karmaşası hem de gereksiz yere 2 katı yöneticiye ücret verilmesi son bulmuştur” ifadeleriyle değerlendirdi.

Genel Sekreterlerin üç yıldır sınıfta kaldığının altını çizen TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan ise “Sağlık Bakanlığı kendisinin de fark ettiği bu yanlış ve halkın sağlığına zararlı sistemde ısrar edecek mi?” diye sordu. İlhan, yaptığı değerlendirmede, “KHB’lerin sağlık çalışanları tarafından yapılan değerlendirmede ekseriyetle geçer not alamaması Türkiye'de sağlığın CEO düzeniyle iyiye gitmediğinin göstergesidir. Verilen sağlık hizmetlerinin ve hastanelerdeki çalışma ortamlarının niteliğinde, çalışanların özlük haklarında geriye gidildiği görülmektedir. Bu durumun yurttaşların sağlığına da olumlu yansımayacağı ortadadır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Türk Tabipler BirliğiTtb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.