Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Yemekten Sonra Bir Bardak Meyve Suyu Sindirimi Kolaylaştırıyor

Her gün yemeklerden sonra 1 bardak meyve suyu içmek sindirimi kolaylaştırıyor.
Uzmanlar her gün yemekten sonra bir bardak meyve suyu içmenin sindirime yardımcı olacağını belirterek, dengeli ve sağlıklı yaşam için bir bardak meyve suyunun kendimizi daha zinde hissetmemizi sağlayacağını söylüyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç: “Yemeklerden sonra içilen bir bardak meyve suyu sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur. Meyvelerde bulunan meyve asitleri (malik, sitrik ve oksalik asit) sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle meyve suları, içmemiz gereken sağlıklı içecek alternatifi olarak yeterli ve dengeli beslenmenin bir parçası olmalı” şeklinde konuştu.

İnanç, özellikle A, B3 ve C vitaminlerinin bolca bulunduğu şeftali suyunun vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan antioksidan özelliği olduğu, kanı temizlediği, böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasına olanak sağladığı için günde bir bardak içilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.