Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

7. İpek Yolu Uluslararası Film Festivali’nde 116 Ülkeden 3 Bin Film Gösterilecek

7. İpek Yolu Uluslararası Film Festivali dün Shaanxi eyaletinin Xian kentinde başladı. 6 gün sürecek festivalde 116 ülke ve bölgeden 3 binden fazla film gösterilecek.

Festival kapsamında düzenlenen ‘hoş geldin’ etkinliğinde İranlı yönetmen Aşgar Ferhadi, Çinli yönetmen Lu Chuan ve Çinli oyuncu Song Jia dahil 7 isimden oluşan bir ekip, 17 özel tavsiye filmini açıkladı. 17 film arasında “Farsça Dersi”, “Baba ve Oğul Gibi”, “Uzay Gemisi Dünyası” ve “Kungfu Dublör: Asla Hayır Deme!” gibi filmler yer alıyor.
 
Film gösteriminde 500’den fazla yerli ve yabancı film açık hava meydanları, sinema salonları ve online platformlarda izleyicilerle buluşacak. Sinema salonlarında 102 film gösterilecek ve bunun yüzde 70'’i Kuşak ve Yol güzergâhındaki ülkeler ve bölgelerden geliyor. Film forumunda Kuşak ve Yol Film İş Birliği, 5G Çağında Film Değişiklikleri ve Genç Film Yeteneklerinin Büyümesi gibi temaslar ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.