Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Özdemir’in filmi Bembeyaz, Shanghai Film Festivali’nde Altın Kadeh İçin Yarışacak

11-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 24. Shanghai Uluslararası Film Festivali (SIFF) de Altın Kadeh Ödülü’ne aday gösterilen filmleri ve jüri listesini açıkladı.Bu yılki SIFF’nin ana yarışma bölümünün jüri başkanı yönetmen Huang Jianxin olacak. Ana yarışma bölümünün jüri üyeleri arasında Çinli oyunculardan Song Jia ve Deng Chao, Venedik Film Festivali’nin eski başkanı Marco Muller gibi ünlü isimler yer alacak.


 
“Barbar İstilası”, “İlahi Söğütler”, “Mançurya Kaplanı” ve “Lütfun Sonu” adlı dört film ana yarışma bölümüne aday gösterilen Çince filmleri arasında yer aldı. Yarışmanın Altın Kadeh Ödülü için Türk yönetmen Necip Çağhan Özdemir’in “Bembeyaz” adlı filmi, Rus yönetmen Alexey Viktorovich Kozlov’un yönettiği “The Conscience” ve Polonyalı yönetmen Iwona Siekierzyńska’nın “Amateurs” adlı filmi dahil 13 filmle yarışacak.  
 

Necip Çağhan Özdemir’in yazıp yönettiği, Ganador Productions tarafından yapımı tamamlanan, başrollerinde Mert Fırat, Ece Çeşmioğlu, İnanç Konukçu gibi isimlerin rol aldığı 'Bembeyaz' filmi, en prestijli film festivalleri arasında gösterilen, 24. Uluslararası Shanghai Film Festivali Ana Yarışması’nda 11-20 Haziran tarihleri arasında büyük ödül “Altın Kadeh” için yarışacak.

Bu yılki SIFF 11 Haziran'da başlayacak, dünyanın çeşitli yerlerden gelen 400'den fazla filmi Shanghai’daki 40 sinemada gösterilecek. Bunların 303'ünün galası yapılacak. Festival kapsamındaki Altın Kadeh Ödülü gibi büyük ödüller 19 Haziran akşamında düzenlenecek galada açıklanacak.
 
Salgına rağmen SIFF’ye başvuran filmler rekor kırdı
Dünyanın çeşitli yerlerini derin etkileyen salgın hala sürüyor, sinema sektörü salgından en çok etkileyen endüstrilerden biridir. Buna rağmen, bu yılki SIFF’ye başvuran filmlerin sayısı tarihi rekor kırdı. 24. Shanghai Uluslararası Film Festivali’ne 113 ülke ve bölgeden toplam 4 bin 443 filmin başvurusu gönderildi. Bu sayısı 2020’ye göre 750 ve 2019’a göre ise 479 arttı. SIFF ve Cannes film piyasasının ortaklaşa başlattığı, Shanghai Genç Sinemacıları Destekleme Planı” (SIFF YOUNG) projesi, bu yılki festivalde ilk kez ortaya getirilecek.

Bu plan, seçkin genç Çinli film yapımcılarına yeteneklerini ve yaratıcılıklarını daha büyük bir sahnede sergileme fırsatı vermekle kalmayacak, aynı zamanda yurt dışı film pazarlarının Çin sinemasının gelişimi hakkında daha kapsamlı ve gerçek bilgiler edinmesini sağlayacaktır.
"SIFF YOUNG"a seçilen genç sinemacılar 24.Shanghai Uluslararası Film Festivali'ne davet edilecek ve bu yıl Cannes Film Festivali'nin düzenlendiği gerçek duruma göre dünyanın en büyük film pazarına katılacak.

Festival kapsamındaki uluslararası film ve televizyon bulut pazarında toplam 750 katılımcı yer alırken, 2019 yılındaki yaklaşık 600’ü aştı. Bu yıl, yurtdışı katılımcıları, 2020'a göre artarak yüzde 53,4'lük bir paya sahip oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.