Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

Aksigorta "Robot Dönüşüm" İle Türkiye’de Bir İlke İmza Atıyor

Aksigorta, dijitalleşme programı kapsamında hayata geçirdiği Robot Dönüşüm Projesi ile sektörde ve Türkiye’de bir ilke imza attı. Robot Dönüşüm Projesi sayesinde hayata geçirilen sanal çalışanlar 8 kat fazla hizmet üretirken 7/24 hizmet veriyor.

Proje kapsamında, Poliçe üretimi, hasar dosyası açılması gibi 7 farklı süreci yürüten sanal çalışanlar, projenin başladığı 2016 Eylül ayından bu yana 20 bin poliçe düzenlenmesi ve 5 bin hasar dosyası açma işlemini gerçekleştirdi.

Çalışanlar Daha Katma Değerli İşlere Yönlendiriliyor

Her bir robotun bir iş yapabilme özelliğine sahip olduğu projede sanal çalışanlar teknolojiden bağımsız bir çok uygulamaya da entegre edilebilirken, uygulama aşamasını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Tekrarlayan işleri tamamlamak için daha az kaynak gereksinimi duyan sanal çalışanların ilerleyen süreçte, hasar ve üretimde daha da yaygınlaştırılması, finans ve tahsilat bölümlerinde de aktif hale getirilmesi planlanıyor. Mevcut çalışanlar ise, iş kapsamından, operasyonları çıkararak daha katma değerli işlere yönlendirmeyi amaçlayan proje sayesinde çalışan verimliliği de artıyor.

“Hizmetin Temelinde Müşteri Odaklı Yaklaşımımız Var”

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sektörde ve Türkiye’de ilk kez uygulanan projesi ile ilgili “Robot Dönüşüm Projemizin temelinde, Aksigorta’nın müşteri odaklı hizmet anlayışı var” ifadesini kullandı. Sabancı Holding’in Aksigorta’daki ortağı Ageas’ın da “Robot Dönüşüm” projesine öncülük ettiklerini dile getiren Aksigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijitalleşmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel “Bu proje ile son teknolojiyi kullanarak hem müşterilerimize verdiğimiz hizmeti mesai saatleri ile sınırlamıyor 7/24 hale getiriyor, hem de çalışanlarımızın üzerindeki operasyonel yükü alarak onların birikimlerini, uzmanlıklarını daha çok yansıtabilecekleri pozitif müşteri deneyimi yaratacak işlere yönlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.
 

 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.