Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Enerji Sektöründe Yabancı Sermaye Girişine Yapı Kredi İmzası

Avrupa’nın önde gelen enerji firmalarından Albioma S.A. ve ortaklarının, BM Holding’e ait Gümüşköy Jeotermal Elektrik Santrali’ni satın alması işleminde Yapı Kredi, BM Holding’in münhasır finansal danışmanı olarak rol aldı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde toplam 910 MW kurulu gücü yöneten Albioma, bu işlem sayesinde Türkiye’ye ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Bu işlemle birlikte önemli bir yabancı sermayenin daha ülkemize girişine katkıda bulunduklarını ifade eden Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Erhan Adalı, “Yapı Kredi olarak enerji sektöründe finansal danışmanlık hizmeti verdiğimiz başarılı satış işlemlerine bir yenisinin daha ekleyerek bu alandaki farkımızı bir kez daha ortaya koyduk. Ulusal ve uluslararası satış işlemlerinde finansal danışman olarak sıkça tercih ediliyor ve müşterilerimize uluslararası standartlarda hizmet sunuyoruz. Öte yandan bu sayede ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak da bizleri ayrıca gururlandırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.