Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

Fitch’ten Şekerbank’a Son İki Yılda Üçüncü Not Artışı

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Şekerbank’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu "BBB(tur)"den "BBB+(tur)"ya yükseltirken Bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para ve Uzun Vadeli Yerel Para not görünümlerini ise negatiften durağana revize etti. Not artışında bankanın karlılık ve aktif kalitesinde süregelen iyileşme ile  güçlenen sermaye yapısı etkili oldu. 

 

 

2022 ve 2023 yılı Mayıs aylarında Şekerbank'ın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu iki kez yükselten Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, bankanın finansal performansındaki kademeli artışın sonucu olarak Şekerbank’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu bu kez "BBB(tur)"den "BBB+(tur)"ya yükseltti. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, not artışına bankanın karlılık ve aktif kalitesindeki iyileşme ile güçlenen sermaye yapısı doğrultusunda yerel para cinsinden artan kredi değerliliği dayanak olarak gösterildi. 

Bununla birlikte Şekerbank’ın Uzun Vadeli Yabancı Para ve Uzun Vadeli Yerel Para not görünümleri negatiften durağana revize edildi ve notlar "B-" olarak teyit edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.