Kimpur ve Ravago Petrokimya A.Ş, Stratejik İş birliği ile Sektördeki Liderliklerini Pekiştiriyor

Poliüretan sektörünün öncü şirketi Kimpurplastik ve kauçuk malzemelerin dağıtımı ve geri dönüşümü konusunda global öncülerden biri olan Ravago Petrokimya A.Ş ile bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında, Ravago tesislerinde üretilen ‘Ravapol marka poliüretan sistemler artık Kimpur tesislerinde üretilecek ve satışa sunulacak.

Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu içinde 204. sırada bulunan ve dünya çapında 5 kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat yapan Kimpur, Türkiye'de 141 bin ton kapasiteli Gebze Üretim Tesisi ve Temmuz 2024'te faaliyete geçen 30 bin ton kapasiteli Düzce Üretim Tesisi ile Avrupa'daki 25 bin ton kapasiteli bağlı ortaklığı aracılığıyla bölgedeki en büyük poliüretan sistem evi olarak konumunu pekiştirirken, bu başarılı iş birliği ile globaldeki pozisyonunu daha da sağlamlaştırıyor.

 

Ravago Petrokimya A.Ş ile gerçekleşen bu stratejik iş birliği ile, Ravago firmasının poliüretan makine parkı, Kimpur’un Düzce tesislerine taşınacak ve ek 85.000 ton kapasite yaratılacak. Bu ek kapasite ile Kimpur Grubu, 255 bin ton Türkiye’deki tesislerinde ve 25 bin ton Letonya tesisindeki kapasite ile; toplam 280.000 ton kapasite ile sektöründe dünyada ilk 10 üretim kapasitesine erişme hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Kimpur CEO'su Cavidan Karaca iş birliğinin stratejik önemine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu: "Amerika, Almanya ve İngiltere’de kurduğumuz uluslararası şirketler ve genişlettiğimiz ihracat portföyümüz, bu yeni iş birliğiyle daha da güçlenecek. Bu iş birliği, global pazarlarda varlığımızı pekiştirerek dünya çapında daha fazla tüketiciye ulaşmamızı ve mevcut ürün portföyümüzü genişletmemizi sağlayacaktır."

Geçtiğimiz ay 2023 yılına ilişkin güçlü finansal performansı ile sağlam bir büyüme kaydettiğini açıklayan Kimpur, ilerleyen yıllarda ihracattaki konumunu daha da pekiştirerek sürdürülebilir karlılığa ve büyümeye devam edeceğini belirtmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.