Öne Çıkanlar deprem İdlib bugünün gündemi zam Dünyanın en kurak şehirleri Yalovada hava durumu deniz naki chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Wishbone Ash 3 Nisan 2024 Çarşamba Gündemi Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi Dış Borç Stoku

Kışın Beyaz Sneaker Giyme Modası Satışları 3.5 Kat Artırdı

Son yıllarda artan beyaz ayakkabı trendi, Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor'un satış verilerine de yansıdı. Yalnız bahar ve yaz aylarının değil, artık her mevsimin gözdesi olan beyaz sneaker ve spor ayakkabıların GittiGidiyor'daki satışları 2018 kışında bir önceki yıla kıyasla 3.5 kat arttış gösterdi.

Spor-şık akımının öncülerinden biri olan beyaz sneakerlar, son yıllarda tüketiciler tarafından kış aylarında da tercih edilmeye başladı. Aylık ziyaret sayısı 85 milyonu* bulan GittiGidiyor'un satış verileri, yükselen bu trendle birlikte eskiden daha çok bahar aylarında yapılan spor ayakkabı ve beyaz sneaker alışverişlerinin son iki yıldır kış aylarında da gözle görülür artış gösterdiğini doğruladı.
 
Platformun açıkladığı verilere göre; sneaker satışları 2016/17 kış döneminde bir önceki yıla kıyasla 2 kat artarken, 2017/18 kış döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 3.5 kat artış kaydetti.
 
“Sneaker satın alım oranı son 2 yılda gözle görülür şekilde arttı”
GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, kış aylarında spor ayakkabı ve beyaz sneaker satışlarında yaşanan bu önemli artışı şöyle değerlendirdi: “Spor ayakkabı ve beyaz sneaker modası artık yaz kış demeden her mevsim devam ediyor. Bu trend, platformumuzun satış oranlarına da yansıyor. GittiGidiyor'da kış aylarındaki sneaker satın alım oranı son iki yılda gözle görülür şekilde arttı. 2017'de 2016 kışına kıyasla 2 kat artan satışlar, 2018'de 2017'ye kıyasla 3.5 kat yükseldi. Yıllık toplam sneaker satışı içerisinde kış aylarında yapılan satışların payı ise geçtiğimiz yıllara oranla ivme kazanarak toplam satış içinde yüzde 30'un üzerine çıktı.  Platformumuzda bu ürünlerin satışını yapan bazı firmalar da artan talep karşısında kış aylarına yönelik beyaz lastik tabanlı ayakkabı modellerinin üretimini artırdıklarını belirtiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.