Öne Çıkanlar ırak pkk terörist fetö cumhurbaşkanı erdoğan Asena ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

TEB Kadın Patronlara 205 Milyon TL Kredi Sağladı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği, “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği” programı kapsamında, 2016 yılsonu itibariyle 5 bin 200’den fazla müşterisine toplam 205 milyon TL’nin üzerinde kredi sağladı.
 
TEB 2015 yılında hayata geçirdiği Kadın Bankacılığı programı ile kadın patronlara özel bütünlüklü bir hizmet anlayışı ile onlara özel çözümler geliştirdi. TEB, 2016 yılsonu itibariyle Türkiye’nin farklı birçok ilinde düzenlenen 16 TEB Kadın Akademisi etkinliğiyle 2 binden fazla iş kadınına ulaştı.
 
TEB, Kadın Bankacılığı kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları sayesinde, finansal hizmet ve bankacılık yönetimi alanında dünyanın saygın kurumlarından olan Bank Administration Institute (BAI) tarafından düzenlenen BAI Innovation Awards’ta “Sosyal ve Toplumsal Etkide İnovasyon” ödülünü aldı.
 
TEB Ekonomiye Desteğini Devam Ettiriyor
 
31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 11 oranında artarak 79,7 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 941,8 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in müşterilerine sağladığı krediler 2016 yılında toplam aktiflerinin yüzde 71’ini oluşturdu. Toplam 56,4 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakınını KOBİ’ler kullandı.
 
TEB’in 2016 yılında takipteki kredilerinin oranı yüzde 3,08 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 12 oranında artarak 49,8 milyar TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyümesini sürdürmekte olan TEB’in özkaynakları yüzde 12 oranında artarak 7,8 milyar TL’ye ulaşırken sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 14,37 olarak gerçekleşti.
 
TEB’e İnovasyon Özel Ödülü
 
Bu yıl 8-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde 3 gün boyunca süren Türkiye İnovasyon Haftası’nda TEB “TİM İnovasyon Ödülleri Girişimcilik Özel Ödülü”nün sahibi oldu.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.