Öne Çıkanlar ırak pkk terörist Asena fetö cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

TEB Sendikasyon Kredisini Yeniledi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 352 milyon euro ve 205 milyon dolar tutarında iki ayrı dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti sırasıyla Euribor + yüzde 0,75 ve Libor + yüzde 0,85 olarak gerçekleşmiştir. TEB, imzaladığı bu sendikasyon kredisi ile 2015 yılı Ağustos ayında sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yenilemiş oldu. 

Bu kredi, yatırımcıların Türkiye’deki temel ekonomik göstergelerin ve bankacılık sektörünün sağlamlığına ve TEB’in performansına olan güvenini bir kez daha teyit etmiştir.

Sendikasyon Kredisi Nedir?

Lider bir banka (genelde bir yatırım bankasıdır) önderliğinde birden fazla banka veya benzeri ödünç veren kurum tarafından kurulan şirketler birliği tarafından, belli bir amaç için yine kurumlara (bankalar veya büyük holdinglere) büyük tutarlarda verilen uluslararası kredilere sendikasyon kredisi denir. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.