Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bbp boyner thy Prof. Dr. Ali Yakıcı

Türk Eximbank 200 Milyon Dolar Kredi Aldı

Türk Eximbank dünyanın en büyük ulusal kalkınma bankası olan China Development Bank’tan 200 Milyon ABD Doları tutarında 3 yıl vadeli kredi aldı.

Türk Eximbank yaptığı açıklamada, China Development Bank’tan 200 Milyon ABD Dolar tutarında 3 yıl vadeli kredi aldı. Kredi için Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve China Development Bank Genel Müdür Yardımcısı Yang Peıxıng ile 25 Temmuz’da bir araya geldiği açıklandı. Toplantıda iki tarafın yetkililerinden söz konusu finansman işleminin yanı sıra dış ticaret, proje finansmanı dahil birçok alanda işbirliği arttırılması konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım yaptığı açıklamada söz konusu kredinin 3 yıl vademi olmasının bankanın fonlama olanakların çeşitlendireceğini ve orta ile uzun vadeli kredilerde portföyü arttırma stratejileri ile uyum gösterdiğini belirtti. Yıldırım açıklamasının devamında “Ayrıca, son aylarda Çin bankaları ile geliştirilen ilişkilerimiz kapsamında Eximbank 500 milyon dolar tutarında orta-uzun vadeli kaynak sağladı” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.