Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı

A Milli Kadın Basketbol Takımımız Slovenya’ya Mağlup Oldu

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız Slovenya’ya 62-55’lik skorla yenilerek ikinci maçında da sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. 

Letonya ve Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız, ikinci maçında Slovenya’ya 62-55’lik skorla mağlup oldu.

Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk dört dakikası 4-4 eşitlikle geçildi. Hücumlarda Olcay Çakır Turgut ve Işıl Alben ikilisiyle skor üreten A Milli Kadın Takımımız, Stokes’un da turnikesiyle 12-9 öne geçti. İlk çeyrek, 14-14 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte dış atışlara yönelen Slovenya, hücum ribauntlarından yakaladığı ikinci şans sayılarıyla 18. dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (28-20). Mola alan millilerimiz, Işıl Alben’in sayılarıyla hücumda skor üretirken, mücadelenin ilk yarısını Slovenya 30-29 önde kapattı.

Üçüncü periyoda etkili başlayan ve Olcay ve Stokes ikilisiyle skor üreten A Milli Kadın Takımımız, Cansu’nun da üç sayılık isabetiyle farkı 5 sayıya çıkardı. (37-32). Hücumları Stokes ile değerlendiren Ay-yıldızlılarımız, 25. dakikada skoru 44-37’ye getirdi. Üçüncü periyodun son dakikalarında etkili olan Slovenya farkı 1 sayıya indirdi. Millilerimiz üçüncü periyodu 47-46 önde tamamladı. Dördüncü periyotta pota altında Evans ile turnike basket bulan Slovenya, skorda da dengeyi yakaladı (48-48). Son bölümde skor avantajını eline alan Slovenya, maçtan da 62-55’lik skorla galip ayrıldı.

Millilerimiz, C Grubu’ndaki üçüncü maçında 30 Haziran Pazar günü TSİ 17:00’de Macaristan ile karşılaşacak.

Anahtar Kelimeler:
Slovenya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.