Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

Deaflympics Yarın Başlıyor

Deaflympics tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, yarın saat 18.00’de yeni 19 Mayıs Stadyumu’ndaki açılış seremonisiyle başlayacak.

Deaflympics 2017’nin açılış seremonisine ücretsiz temin edilebilecek biletlerle girilebilecek. 3 bin 105 sporcunun mücadele edeceği 97 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek açılış seremonisinde Türkiye’nin bayrağını milli güreşçi İlhan Çıtak taşıyacak. Yaklaşık 4 saat sürecek olan açılış töreninde şarkıcı Murat Boz sahne alacak. Seremoni öncesi sporseverlerin karşısına çıkacak olan ünlü şarkıcı mini bir konser verecek.

Meşaleyi Yakacak Kişi Sürpriz Olacak

Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül’ün, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi’nin (ICSD) Lozan’daki merkezinden teslim aldığı ve 7 Temmuz’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı törenle Samsun’a getirilen meşale, açılış seremonisinde yeni 19 Mayıs Stadyumu’ndaki görkemli Olimpiyat ateşini yakmak için kullanılacak. Meşaleyi yakacak olan isimse sürpriz olacak.

Tramvay Ücretsiz Olacak

Stadyuma toplu ulaşım tramvayla sağlanacak. Tramvay, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılış günü 17.00 – 23.00 saatleri arasında ücretsiz olarak sporseverlerin hizmetine sunulacak.

Önlemler Alındı

Seremonide 650 özel güvenlik görevlisinin yanı sıra 3000’in üzerinde polis görev alacak. Seremoni için sağlık tedbirleri de artırıldı. 15 ambulans, 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 5 ikili ekip, toplamda da 60’a yakın sağlık personeli törende görev alacak.

Olimpiyatta En Büyük Sahne İle Rekor Kırılacak

Koreografi, ışık oyunları, dans ve suyla senkronize müzik şovlarıyla görkemli bir açılış törenine sahip olacak olimpiyat oyunları için kurulan sahne, Türkiye’de şu ana dek gerçekleştirilmiş seremonilerde kurulan en büyük sahneye olma özelliğiyle rekor kıracak.
Sahne üzerinde bulunan 2 adet özel havuz sistemi sayesinde seremoni süresince senaryo ve müzikle senkronize su gösterileri gerçekleştirilecek. 1500 metrekarelik dev ekran sayesinde izleyiciler sahnedeki hiçbir detayı kaçırmayacak.

“Samsun'da Bugüne Kadar Aldığımız En Fazla Madalyayı Alacağız”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, oyunlarda Türkiye'nin 294 sporcu ile mücadele edeceğini belirterek, "İnşallah Samsun'da bugüne kadar aldığımız en fazla madalyayı alacağız, temennimiz bu" dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra bu oyunların Samsun ve Türkiye'nin elinden alınması için çok uğraşıldığını belirten Bakan Kılıç, şunları aktardı:

"Oyunları Türkiye'den alıp başka bir ülkeye verme konusunda da çok az kalmıştı, başarmak üzereydiler. Çok şükür ki öyle olmadı. Onun için gerçekten çok büyük mücadele verilerek bu organizasyonun Samsun'da ve Türkiye'de kalması sağlandı. Onun için Samsunlu hemşehrilerimden ricam oyunlara özellikle kendi sporcularımıza destek olun. Ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapalım."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.