Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Finalde

Fenerbahçe, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final Serisinde karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni serinin üçüncü maçında 77-74 mağlup ederek seride durumu 3-0 yaparak adını finale yazdırdı.



Fenerbahçe kadın Basketbol Takımı yarı final serisinin ilk 2 maçında deplasmanda mağlup ettiği Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle serinin üçüncü maçında Metro Enerji Salonu’nda karşılaştı. Rakibini 77-74 mağlup eden Fenerbahçe finale yükseldi.

İlk periyodun ilk sayıları 1 buçuk dakika sonra konuk ekibin 5-0’lık serisiyle geldi. Birsel, Vaughn ve Verameyenka ile skoru eşitleyen Fenerbahçe, Ayşe’nin üçlüğüyle de 12-11 öne geçmeyi başardı.  Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyot 20-20 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyotta Snytsina ve Ayşe’nin karşılıklı basketleriyle süren oyunda skor avantajı sürekli el değiştirirken iki ekipde bu periyotta da eşitliği bozamadı ve soyunma odasına 34-34’lük eşitlikle gidildi.

Kelsey Plum ile Abdelkader’in karşılıklı üçlükleriyle başlayan ikinci yarıda Verameyenka ve Plum’ın basketleri farkı 6 sayıya çıktı. Mitchell’in üçlüğüyle süren oyunda Vaughn farkın kapanmasına izin vermedi: 45-40. İlerleyen bölümde skor avantajını kaybeden Fenerbahçe, üçüncü periyodu rakibi karşısında 52-56 geride tamamladı.

Dördüncü periyoda Birsel, Verameyenka ve Tuğçe’nin basketleriyle 5-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe, skoru 57-56’ya getirerek öne geçti. Savunmadaki basit hataların ardından yeniden 57-64 geriye düşen Potanın Kraliçeleri, Garnier Valerie’nin molasının ardından Vaughn ve Plum’ın sayılarıyla farkı 1 sayıya indirdi. Mola sonrası karşılıklı basketlerle süren oyunda Birsel'in üçlüğü skoru 73-69 öne geçen Fenerbahçe kalan bölümde de farkı koruyarak maçı 77-74 kazandı.

Takımımızın finaldeki rakibi; Yakın Doğu Üniversitesi-Çukurova Basketbol eşleşmesinden turu geçecek takım olacak. Yakın Doğu Üniversitesi seride 2-1 önde bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.