Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti abd çin chp pkk Koronavirüs terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Galatasaray, Bordeaux'yu 3-1 Mağlup Etti

Galatasaray, üçüncü hazırlık maçında Avusturya'nın Innsbruck kentindeki Tivoli-Neu Stadı'nda Girondins de Bordeaux'yu 3-1 mağlup etti. 

Gamatasaray mücadeleye Ryan Babel'in şık topuk vuruşu golüyle başladı. 6. dakikada Ömer Bayram'ın yaptığı güzel ortaya ön direkte boşa çıkıp kaleye arkasını dönerek yaptığı vuruşla Babel topu filelere gönderdi. 1-0

10. dakikada Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Galatasaray'ın rakip yarı sahaya yerleştiği bir set hücumunda sağ taraftan içeri kat ederek kaleyi gören Atalay ceza yayından içeri girip yakın köşeye sert bir şut gönderdi ama rakip kaleci Kostil iyi pozisyon alıp etkili vuruşu kornere çelerek gole izin vermedi.

12. dakikada Galatasaray baskıyı devam ettirirken ikinci gole bir kez dehe yaklaştı. Babel'in isabetsiz pası sonrası Bordeaux savunmasının üzerine giden Galatasaray forveti pas hatasını çıkarmayı başardı ama ardından gelen şut fırsatı kaçınca gol fırsatı da kaçkış oldu. 

İlk 20 dakikanın ardından  Fransız ekibi topa daha fazla sahip olarak Galatasaray yarı sahasına gelmeye başladı. 26. dakikada Briand'ın ceza yayı üzerinden gönderdiği etkisiz bir şutla ilk sonucunu veren bu üstünlük, 28. dakikada ise Galatasaray yarı sahasında seri paslaşmalar sonrası da Preville'le Bordeaux'ya maçın ilk ciddi gol pozisyonunu getirdi. Fakat Fransız oyuncunun ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruş farklı bir şekilde dışarı gitti.

Bordeaux'nun ilk gol tehlikesinin ardından Galatasaray maçın başında olduğu gibi topu geriden isabetli paslarla çıkartıp rakip savunmaya organize baskı yaparak kontrolü yeniden ele geçinrdi.  Ancak Adem, Jimmy ve Atalay'ın ceza sahasına girmek için yaptığı hamleler yarım kalınca oyun üstünlüğü pozisyon getirmedi.

37. dakikada Galatasaray orta sahasından kaptığı topla hızlı çıkan Bordeaux yine sol kanadından kaleye çabuk biçimde yaklaşmayı başardı, bu kez savunma hızlı dönüşüyle yerden sert bir ortayı tercih eden Fransız ekibinde Briand kale önünde Marcao'dan yavaş kaldı ve Portekizli stoperin müdahalesiyle gol tehlikesi kornere dönüştü.

Kalesinde gördüğü tehlikelere karşın oyun düzenini bozmayan sarı kırmızılı ekip 40. dakikada üç kez Bordeaux ceza sahasına yaptığı ortalarla tehlike yarattı. Birinde Adem ceza sahasının uzak tarafında kalenin tam karşısında voleyi ıska geçti, ikinci pozisyonda Mariano'nun ortasında savunma son anda araya girdi, üçüncü pozisyonda da ise arka direkten kafa pasıyla Babel'e çıkarılan topa rakip savunma müdahale etmeyi başardı.

45. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. ilk yarının bitmesine saniyeler kala Galatasaray'ın yaptığı baskı sonucunu verdi: Rakip kaleci Kostil topu eliyle oyuna sokmak isterken topu adeta Adem'e bıraktı. Adem bu hatayı fırsata çevirerek çabuk verdiği pasla Atalay'ı, gördü Atalay'da isabetli bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

ilk 45 dakika Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının ilk tehlikeli pozisyonu rakip Bordeaux'dan geldi. 52. dakikada orta sahada yaptığı paslar sonrası sağ tarafa dönen mavi-beyazlılarda ikinci yarı oyuna giren Benraou sol ayağıyla içeri doğru girip ceza sahasından uzak köşeyi denedi ama Okan iyi pozisyon alıp yumuşak kalan vuruşu kolayca kontrol etti.

Galatasaray'ın ise ikinci yarıdaki ilk önemli gol denemesi ise 53. dakikada geldi. Savunmadan topu çabuk çıkarıp sağ kanatta Jimmy Durmaz'a aktardığı hucumda çabuk çalımları ve sol tarafa gönderdiği uzun ve isabetli pasla hızla ceza sahasına yaklaştı. Ömer'in etkili ortası ceza sahasında Adem'i bulacakken Bordeaux savunması son anda Pablo'yla araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı. 

58. dakikada Atalay'ın orta sahada yaptığı etkili pres sonucu kontra atak fırsatı yakalayan Galatasaray'da Babel'in sol taraftan savunmanın arkasına sızan Ömer'e gönderdiği etkili ara pasla Galatasaray bir anda rakip ceza sahasına girdi. Ömer top gelir gelmez çaprazdan bir vuruşla ağları görmek istedi ama yakın köşeye yaptığı vuruşta kaleci Kostil adeta siper olarak gole izin vermedi. 

65. dakikada Galatasay farkı 3'e çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Babel'e doğru yapılan ortayı Bordeaux savunması ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Ceza yayının gerisinde dönen topu alan Adem tereddütsüz gönderdiği sert şutla kaleci Kostil'i avlayarak topu filelere gönderdi. 3-0

72. dakikada fark 2'ye indi. Sağ kanattan sıfıra inen Bordeaux gelişine yapılan ortayı geriden gelerek etkili bir kafa vuruşuyla değerlendiren Samuel Kalu'nun vuruşunda top filelere gitti. 3-1

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Galatasaray
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.