Öne Çıkanlar enflasyon 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Kieran Lynn Rahha Etimesgut Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bağımsız Türkiye Partisi yerel seçim adayları İzmir Şehir Hastanesi bağlantı yolları Deney TBMM Başkanı Kurtulmuş Migren ağrısının özelliği Yüksel Uzel Diş fırçalama için ideal süre

Galatasaray Stadyum Müzesi’nin Resmi Açılışı Yapıldı

Galatasaray Stadyum Müzesi'nin resmi açılışı, müzenin bulunduğu Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda gerçekleşti.

Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu, Galatasaray Camiası'nın önemli isimleri, Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, spor basınının önemli isimleri ve çok sayıda davetli katılırken, Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, Göztepe Spor Kulübü, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Galatasaray Sporcular Derneği çelenk gönderdi.

Çok sayıda davetlinin yer aldığı açılışta kurdeleyi Başkan Mustafa Cengiz ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Galatasaray Spor Kulübü'nün 36. Başkanı Dursun Özbek kesti.

Başkan Mustafa Cengiz açılış sonrası yaptığı konuşmada, "Şu anda bulunduğumuz tarih, Galatasaray için geçmişine ve geleceğine sahip çıkmak adına önemli bir an. Bu ana onur verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Müzeler; medeniyet ve kültürün sergisidir. Bu sergilenen kültür ve medeniyet, geçmişi anlamak, bugünü kavramak, geleceği tahmin etmek üzerine kuruludur. Biz bu müzemizde Galatasaray'ın 113 yıllık geçmişini kısa şekilde anlatmaya çalıştık. Kısa diyorum çünkü burada bulunan kupa sayısı yaklaşık 800... Halen 3500 adet kupamız Beyoğlu'ndaki müzemizde beklemekte... Müzemiz iki dönüm alanda bulunmakta. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Müzemizde bulunan bütün eserler ve bütün parçalar tek taraflı elde edilmiş başarıların müzesi değil. Bu değerli kupaları değerli rakiplerimizle mücadele ederek elde ettik. Müzemizin kuruluşunda, kulübün kuruluşunu gerçekleştiren Ali Sami Yen ve bugünlere getiren başkanların emeği bulunmakta. Ali Sami Yen'den bu yana bütün başkanlar, fiili olarak bütün yönetimler, müzenin oluşmasına katkıda bulundular. Sayın Ünal Aysal döneminde Candan Erçetin ile birlikte fiziki olarak başladı bu oluşum. Sayın Duygun Yarsuvat başkanım ve Sayın Dursun Özbek başkanım bu işi finalize ettiler. Bana açmak nasip oldu. Bu müzenin camiamıza, Türk sporuna, tüm rakiplerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.