Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

Kartal Yeniden Zirvede

Spor Toto Süper lig'in 31. hafta kapanış maçında Beşiktaş şampiyonluk yolunda Bursaspor engelini 2-0 ile geçti. Beşiktaş bu galibeytle yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Ligde şampiyonluk yolunda nefesler tutuldu. Süper ligde 31. hafta sonunda şampiyonluk mücadelesi Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında heyaecanlı bir şekilde sürüyor. 

Medipol Başakşehir cumartesi günü gençlerbirliğini 2-1 yenerek maç fazlalığıyla liderliğe oturmuştu. Beşiktaş gergin çıktığı mücadeleden ikinci yarıda bulduğu gollerle rakebi Bursasşor'u 2-0 yenerek emanet bıraktığı liderlik koltuğuna yeniden oturdu. 

Beşiktaş ilk yarıda etkili pozisyonlar buldu. 30. dakikada Serbest vuruşta Quaresma kaleye doğru çok sert vurdu. Top direğin hemen yanından auta çıktı.

34. dakikada son anda Harun kurtardı. Bu dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrası Quaresma trivelayla uzak köşeye doğru muhteşem bir vuruş yaptı, Harun son anda topu kornere çeldi.

İlk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıda Beşiktaş gol için bastırıken pozisyonları Bursaspor buldu. 52. dakikada Bursaspor kendi yarı alanından bir anda çok hızlı çıktı. Bilal'in pasında Stancu ceza sahasına girmeden gelişine çok sert vurdu, top direği sıyırıp üstten auta gitti.

60. dakikada Bursaspor net bir fırsattan yararlanamadı. Bursaspor ayağa paslarla çok etkili geldi. Bilal'in pasıyla Kubilay bir anda ceza alanı içinde bomboş kaldı. Karşı karşıya pozisyonda sert şutunda Fabri topu müthiş çıkardı.

Top bir o kalede bir bu kalede derken 62. dakikada bu sefer Beşiktaş net bir pozisyon kaçırdı. Ceza sahası ön çizgisinden topu sağ kanada doğru süren Aboubakar'ın içeriye kestiği top kaleye doğru yöneldi, Harun bu topu son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

65. dakikada Beşiktaş'ın aradığı sitres yaptığı gol geldi. Tolgay'la orta sahadan çıkan Beşiktaş'ta Aboubakar araya nefis bir pas bıraktı. Ceza sahası içinde topu alan Cenk Tosun, Harun'u çalımlayıp topu boş ağlara gönderdi. 0-1

90+5. dakikada kara kartal ikinci golü bularak rahatladı. Bursaspor savunmasının tüm hatlarıyla ileri çıktığı bir anda orta sahada topu alan Tolgay soldan bindiren Aboubakar'ı gördü. Boş durumdaki Aboubakar da karşı karşıya pozisyonda Harun'u çalımlayıp topu boş ağlara bıraktı.0-2

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş emanet bıraktığı koltuğuna yeniden oturdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.