Öne Çıkanlar abd pkk Pandemi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları bugünün gündemi enflasyon yunanistan ırak cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Ölümünün 9. Yıldönümünde Hasan Doğan Anılıyor

14 Şubat 2008'de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilen ve Türk futboluna önemli katkıları bulunan Hasan Doğan 5 Temmuz 2008'de geçirdiği kalp krizi sonucu ölmüştü. Bu yılda spor camiasının pek çok kesiminden Hasan Doğan için anma mesajları yayınlandı.

TFF kararıyla Spor Toto Süper Lig 2015-16 sezonu Hasan Doğan adına oynanmıştı. Bu isim anmasının ardından bugün Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden yayınlanan mesajda şunlar kaydedildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak merhum başkanımız Hasan Doğan'ı ölümünün 9. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.Türk futboluna verdiği değerli katkılardan ötürü her zaman şükranla andığımız merhum Hasan Doğan'ın adı, Türkiye Futbol Federasyonu tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan ve 4 Temmuz 2014'te açılışı yapılan Riva'daki Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaşıyor."

Geçtiğimiz son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş ise resmi sitesinde yayınladığı mesajda şunları aktardı:

"Türk sporuna önemli hizmetlerde bulunan, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlarından merhum Hasan Doğan'ı vefatının 9. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. "

Hasan Doğan Kimdir?

14 Şubat 2008 tarihinde Türkiye Futbol Federsyonu Başkanı olarak seçilen Hasan Doğan, 15 Mart 1956'da Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980'de İngiltere'de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğü görevini üstlendi.

Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Kip-Teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyordu.

Doğan, Levent Bıçakcı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde federasyonda başkan vekili olarak görev almıştı. Hasan Doğan'ın bu görevleri dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri bulunuyordu. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.