"Süper Lig’de 248, 1.Lig’de 91 Yabancı Futbolcu Var"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2017-2018 futbol sezonu için, Türkiye dışından profesyonel kulüplere 204 futbolcunun tescilinin yapıldığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamalarıyla yanıtladı.

SÜPER LİG’DE 248, 1.LİG’DE 91 YABANCI FUTBOLCU VAR

2017-2018 futbol sezonu için, Türkiye dışından profesyonel kulüplere 204 futbolcunun tescilinin yapıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Bak, yabancı futbolcuların uyruklarına göre dağılımına ilişkin de bilgi verdi. Buna göre; Süper Lig’de 248, 1.Lig’de 91 yabancı futbolcu var. Süper Lig’de en fazla Fransalı yabancı futbolcular bulunuyor. Süper Lig’de yer alan  yabancı futbolcuların uyruklarının bazılarının dağılımı şöyle: "Fransa 45, Brezilya 23, Hollanda 15, Nijerya 12, Portekiz 13, Romanya 12."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.