Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken çin Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

TSYD “Ankara Ve Ankara’da Spor” Fotoğraf Yarışmasına Başvuru 15 Ekim’e Uzatıldı

ANKARA(ANKA) - Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi, başkentte görev yapan tüm medya çalışanları ve üyelerinin aileleri arasında düzenlediği "Ankara ve Ankara'da Spor" fotoğraf yarışmasına başvuru tarihi, Üyelerin ve Foto Muhabirlerinin talepleri doğrultusunda uzatıldı. Başvurular 15 Ekim 2021 tarihine kadar yapılabilecek.



Yarışmanın amacı, "TSYD Ankara Şubesi olarak meslektaşlarımız ve aileleri arasındaki bağı arttırırken başkente kalıcı eserler bırakmak" olarak açıklandı.

-ANKARA’DA SPOR

Yarışmaya, Ankara’da organize edilen ulusal ve uluslararası organizasyonlarda çekilen fotoğraflar, Ankara kulüplerinin yaptığı maç ve katıldığı müsabakalarda çekilen fotoğraflar, Ankara’da amatör ve profesyonel spor faaliyetleri ile Ankara’da spor temalı fotoğraflar katılabilecek. Bu kategoriye, Ankara’da görev yapan tüm medya çalışanları katılabilecek.

-ANKARA ve ANKARA’DA YAŞAM

Ankara’nın doğal, tarihi güzellikleri ve kültürel alanda zenginliklerini gösteren her türlü fotoğraf ile başkentte hayatı aktaran kareler bu kategoride değerlendirilecek. Ankara ve ilçelerinden fotoğraflar yarışmaya katılabilecek.

Bu kategoriye Ankara’da görev yapan tüm medya çalışanları ile TSYD Ankara Şubesi üyelerinin eşleri ve çocukları katılabilecek.

Medya çalışanları profesyonel ve TSYD Ankara Şubesi üye eşleri ve çocukları ise amatör olmak üzere iki ayrı dalda değerlendirilecek.

-KATILIM KOŞULLARI

Yarışmaya birinci kategoride Ankara’da görev yapan tüm medya çalışanları, TSYD Ankara Şubesi üyeleri yarışmanın “Ankara'da Spor” profesyonel bölümünde katılabilecek.

İkinci kategoride Ankara’da görev yapan tüm medya çalışanları, TSYD Ankara Şubesi üyeleri yarışmanın "Ankara ve Ankara'da Yaşam" profesyonel bölümüne katılabilecek.

Üçüncü kategoride ise yalnızca TSYD Ankara Şubesi üyelerinin eşleri ve çocukları "Ankara ve Ankara'da Yaşam" kategorisinin amatör dalına katılabilecek.

-FOTOĞRAFLAR NASIL GÖNDERİLECEK?

Yarışmaya katılan eserler tsydankara06@gmail.com adresinden mail yolu ile gönderilebilecek veya TSYD Ankara Şubesi’ne dijital ortamda elden teslim edilebilecek.

Başvuru sahiplerinin ekteki başvuru formundaki bilgilerini eksiksiz doldurmaları ve eserleriyle birlikte göndermeleri gerekecek.

-SINIRLAMALAR

Yarışmaya katılan fotoğraflar için 6 Eylül 2016 -6 Eylül 2021 tarihleri arasında çekilmiş olma şartı aranacak.

Bir katılımcı her bir kategoride en fazla 5 fotoğraf ile yarışmaya başvurabilecek.

-UYARI !!!

Bir yarışmacı "Ankara'da Spor" kategorisinde en fazla 5 fotoğrafla ayrıca "Ankara ve Ankara'da Yaşam" kategorisinde de en fazla 5 fotoğrafla katılabilecek.

Sayı sınırlaması kategorilerle sınırlı tutuldu.

-FOTOĞRAFLARIN BOYUTLARI NE OLMALI?

Yarışmaya katılacak eserlerin basılı eserler ve sergilemelerde kullanılabilmesi amacı ile belirli boyutları sağlaması gerekecek. Buna göre fotoğrafların çözünürlüğü en az 72 DPI, uzun kenarı da en az 3200 pixel olacak. Yarışmaya katılacak eserler AdobePhotoshopAdobeRGB veya sRGB olarak JPEG formatında kalitesi maksimumda (12) kayıt edilecek.

TSYD Ankara Şubesi, katılımcılardan ödül alan fotoğrafların orijinal ham hallerini talep edebilecek. Ödül alan, katalog veya sergilerde basılı yayınlara taşınacak tüm fotoğrafların orijinal formatları çekildikleri hali ile katılımcılardan istenebilecek. Ham çekilmiş hali iletilmeyen fotoğraf tasnif dışı bırakılacak.

-FOTOĞRAFLARA MÜDAHALE SINIRI VAR MI?

Yarışmaya katılacak fotoğraflarda yalnızca karanlık oda müdahalelerine sınırlı şekilde izin verilecek.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda keskinlikte (Sharp) dahil olmak üzere hiçbir şekilde filtre kullanılamayacak. Fotoğraf işlenirken katman -layer- açılamayacak. Fotoğrafların tonlarında fotoğrafın gerçekliğinin dışına çıkacak şekilde HDR uygulaması yapılamayacak. Tek kare üzerine çekilen fotoğraflar dışında çoklu fotoğraf uygulaması yapılamayacak. Fotoğraftaki bir bölüm silinemeyecek veya fotoğrafa ekleme yapılamayacak. Fotoğraftaki bir bölümü silecek koyulaştırma veya açma işlemi yapılamayacak. Fotoğrafa orjinalinde olmayan renk filtreleri veya ek uygulamalarla yaratılan efektler uygulanamayacak. Fotoğrafın üzerine isim veya yazı yazılamayacak. Fotoğrafa paspartu veya arka plan eklenmeyecek. Yarışmaya katılacak fotoğrafta karanlık oda müdahalelerinin dışında manüplasyon yapıldığı tespit edilmesi halinde söz konusu yarışmacı, yarışmacı yarışmadan ihraç edilecek.

-KATILIM FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEKLER

-Yarışmacı başvuru formundaki isim, soyadı, çalışılan kurum, görev kısmı ile iletişim bilgilerini eksiksiz olarak doldurmak zorunda olacak.

Fotoğrafı çeken kişinin adı soyadı, fotoğrafın açıklaması, fotoğrafın çekildiği tarih açıkça belirtilecek.

Fotoğrafın yarışmada gönderildiği kategori açıkça belirtilecek. Bu bölümlerin doldurulması zorunlu olacak.

-TSYD ANKARA ŞUBESİ FOTOĞRAF HAKLARINI NASIL KORUYOR ve KULLANIM HAKLARI NASIL SAĞLANIYOR?

TSYD Ankara Şubesi açıklamasında şöyle denildi:

"Katılımcı, yarışma için gönderdiği tüm fotoğraflarının TSYD Ankara Şubesi yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince gönderdiği tüm fotoğraflarının çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için TSYD Ankara Şubesi’ne izin/muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

TSYD Ankara Şubesi katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez."

Yarışma jürisi 23 Ekim'de toplanacak, sonuçlar 24 Ekim'de açıklanacak. Kazananlara cazip ödüller verilecek. Yarışmaya TSYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve yakınları ile Jüri Üyeleri ve yakınları katılamayacak.
Yarışmaya yapılacak itirazlar TSYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu’nca değerlendirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.