Öne Çıkanlar sinema beyaz perde attila atasoy alerjik astım attığım mesaj görülmesin vizyon ebay mars bebek sallamak doğru mu Aubameyang feribot seferleri iptal oldu atv

311 Kişiye Afrin Gözaltısı

Afrin operasyonuna yönelik, sosyal medyadan terör propagandası yapan 311 kişi gözaltına alındı. Yurt genelinde yürütülen operasyonlarda son bir hafta içinde 1’i ölü, 21’i sağ, 6’sı teslim olmak üzere toplam 28 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Jandarma Özel Harekât, (JÖH) Polis Özel Harekât, (PÖH) Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 819 operasyon yapıldı, terör örgütlerine yardım ve yataklık iddiası ile bin 166 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 59 kişinin DEAŞ terör örgütü, 623 kişi FETÖ/PDY terör örgütü, 450 kişinin PKK/KCK ve 34 kişinin de sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirtildi.

Operasyonlarda ayrıca 3 bin 139 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 72 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 377 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca Afrin operasyonuna yönelik, sosyal medyadan terör propagandası yapan 311 şahıs gözaltına alındı.

28 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda, son bir haftada yurt içinde aralarında terör arananlar Mavi Liste ve Interpol kırmızı bülten ile aranan DEAŞ terör örgütü mensubu Demet Taşar’ın da bulunduğu 1’i ölü, 21’i sağ, 6’sı teslim olmak üçere toplam 28 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan kış operasyonları sonucunda, 4 ilde 14 sığınak, barınak, mağara kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda, 1’i ağır ve uzun namlulu toplam 9 silah, 108 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 6 el bombası, 13 bin 975 adet muhtelif mühimmat ele geçirilirken, 4 el yapımı patlayıcı, mayın ise imha edildi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadele Yönelik gerçekleştirilen 2 bin 273 operasyonda ise piyasa değeri 20 milyon 224 bin 906 TL olan esrar, eroin, kokain, sentetik kannabinoid, metafetamin, uyuşturucu hap ve kök kenevir bitkisi ele getirildi.

Ayrıca piyasa değeri 3 milyon 517 bin 308 TL olan, kaçak sigara ve akaryakıt ele geçirilirken, bu operasyonlar kapsamında 3 bin 139 kişi gözaltına alındı.

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK OPERASYON

Sokak satıcılarına yönelik, okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda ise 367 şüpheli gözaltına alındı, 32 kilogram esrar, 1.5 kilogram eroin, 2 bin 390 adet uyuşturucu hap, 730 kök kenevir ile 14 tabanca, tüfek ele geçirildi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 571 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 208 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde ise 3 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 72 organizatör yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.