Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

Alevi Ocakları Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Yanında

Alevi Ocak Dedeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin yanında olduklarını bildirdi.

Alevi Ocaklarından, Baba Mansur Ocağı, Dede Garkın Ocağı, Kalender Veli Ocağı, İmam Rıza Ocağı, Seyyid Selahaddin Ocağı ve Derviş Cemal Ocağı’nı temsilen AK Parti Genel Merkezi’ni ziyaret eden Dedeler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldi.

Gün Birlik Günü

Burada gerçekleştirilen toplantıda darbe girişimini şiddetle kınayan Alevi Ocak Dedeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a darbenin karşısında durdukları için teşekkür ederek, üç gündür uyku uyumayıp vatan savunmasına destek verdiklerini ifade etti.

Darbe girişimi kapsamında provokatörlerin çeşitli çağrılarda bulunduklarını belirten Alevi Ocak Dedeleri, “Provokatörlere uymadık, darbe karşıtı duruşumuzu her zaman ifade ettik. Bugün birlik olma zamanı. Devletimizin, milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülkemizin demokrasisine yönelik darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Tüm sağduyulu mesaj sahiplerine teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah güzel ülkemize bu günleri bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

‘’Kimse Milletin Kaderiyle Oynayamaz’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu ise, Alevi Dedelerine teşekkür ederek, “Milletimizin kaderiyle kimse oynayamaz. Demokrasiye, cumhuriyete ve milli vicdanımıza yapılan bu saldırıya karşı milletimiz son derece net bir tavır koymuştur. Milletimizin tavrı net ve saygındır. Milletimizin siyasi, sosyal ve demografik tüm katmanları sokaklardaydı ve hala sokaklarda geleceğine sahip çıkıyor. Bu tavır hainlere korku dünya insanlığına da örnek olmuştur. Bu süreçte gerek sosyal medyada çıkan aslı astarı olmayan provokatif söylemlere, gerekse alanlarda oluşabilecek provokasyonlara karşı dikkatli ve en üst düzeyde duyarlılık gerekir” dedi.

‘’İddialar Asılsızdır’’

Darbe girişimi sonrası bir askerin boğazı kesilerek öldürüldüğü iddialarının milleti kışkırtmak için kasıtlı olarak servis edildiğini belirten Müezzinoğlu, “Söz konusu iddialar asılsızdır ve yalandır. Hiçbir askerimizin başı kesilmemiştir, hiçbir askerimiz de domuz bağı ile bağlanmamıştır. Ordumuz geleceğimizin teminatıdır ve bir avuç çapulcu da şimdi şanlı ordumuzun içinden temizlenmektedir. Bu darbe girişimi milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın iradesiyle mağlubiyete uğratılmıştır” diye konuştu.
Öte yandan Türkiye’nin en büyük Alevi sivil toplum kuruluşları olan Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Dernekleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakıfları ve Alevi Kültür Dernekleri’nin, Genel Başkan düzeylerinde hükümetin yanında olduklarını bildirmek için Başbakan Binali Yıldırım’dan randevu talebinde bulunduğu öğrenildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.