Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin vakıfbank

Ankara Barosu’ndan Aşkar’a Suç Duyurusu

Ankara Barosu, “Namaz kılmayan hayvandır” diyen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran da Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) şikâyet etti.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, “Namaz kılmayan hayvandır” diyen Prof. Dr. Aşkar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikâyet dilekçesinde, Aşkar’ın bu sözleriyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu düzenleyen 216. maddesini ihlâl ettiği kaydedildi. Suç duyurusunda, Aşkar ve Ramazan Sevinci Programı’nın yayınından sorumlu TRT personeli hakkında kamu davası açılması istendi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ise, YÖK Başkanlığı’na sunduğu şikâyet dilekçesinde, Mustafa Aşkar’ın Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin "Taşıdığı sıfatın gerektirdiği vakara yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak" ve "Hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak" hükümleri uyarınca idari yönden cezalandırılması talep etti.

Hakan Canduran, “Mustafa Aşkar, kamuoyunda infial uyandıran bu sözleriyle TCK’nın 216. maddesi kapsamında halkın bir kesimini din ve mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılamıştır” dedi.

Canduran, “Mustafa Aşkar’ın konumu ve akademik kimliği dikkate alındığında, açıklamalarının toplumda namaz kılan ve namaz kılmayan kesim arasında fark yaratma anlayışı doğrultusunda olduğu açıktır. Bir profesöre yakışmayan bu beyanların akademik kimliğin gerektirdiği itibar ve güveni sarsıcı nitelikte olduğu şüphesizdir” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.