Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Entübe Sayısı Kovid19 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Ankara Kalkınma Ajansı ASEAN Toplantısında

Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birimi ve Yatırım Destek Ofisi, ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) ülkeleri toplantısında yer aldı.

Endonezya, Singapur, Vietnam, Brunei ve Malezya Büyükelçileri, Ticaret Müsteşarları ve Birinci Katiplerin katıldığı toplantıda Genel Sekreter Arif Şayık, Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erkan, Uzman Hande Kara ve Uzman Emine Gökkaya yer aldı.

Toplantıda Ankara Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü faaliyetler, yabancı yatırım teşvikleri ve ülkeler arası işbirliğinin arttırılması konuları görüşüldü. Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından Ankara’nın bölgesel kalkınma politikası, iş ve yatırım ortamı tanıtıldı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın kamu, özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve bölgeler arası/bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla sağladığı mali ve teknik destekler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra bu hedefler doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında da somut bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantı sonrasında Büyükelçiler çalışma grupları oluşturularak sektörel tespitlerde bulunmanın faydalı olacağının altını çizdi. Ankara’daki güçlü sektörlerin ön plana çıkarılması ve ihracatın arttırılmasına yönelik işbirliği ve partnerlik çalışmalarının karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak olmasına vurgu yapıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.