“Aşıkların Dilinden 15 Temmuz” Anlatılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, yaşadıkları toplumların sorunlarını, değerlerini ve mesajlarını sazıyla anlatan halk ozanları 15 Temmuz gecesi ülkede yaşanan direnişi kendilerine özgü söylemleriyle dile getirecekleri özel bir programa ev sahipliği yapacak.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre Türk Ocakları İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla “Âşıkların Dilinden 15 Temmuz” başlığıyla düzenlenecek programda yeni nesil âşıkların, 15 Temmuz gecesinde verilen mücadelenin ruhunu anlatan eserleri yer alacak.

Gecenin sunuculuğu ve yönetmenliğini âşıklık geleneğiyle ilgili çalışmaları ve tezleri olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın üstlenecek. Hayatını bütünüyle sanatıyla geçiren günümüzün ender âşıklarından biri olan Âşık Kul Nuri, ozanlık geleneğini sürdüren bir aileden gelen doğaçlama ustalarından Âşık Ahmet Poyrazoğlu ile yaklaşık kırk yıldır âşıklık geleneğini sürdüren ve halk şiirleri yazan Âşık Rahmi Sağlam’ın yer alacağı etkinlikte, 15 Temmuz şehitleri bir kez daha sanatla anılacak.  İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek program, 27 Şubat Pazartesi günü 19.30’da başlayacak ve halka açık ve ücretsiz olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.