Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Entübe Sayısı Kovid19 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

"Avrupa Türkiye’nin Büyümesini İstemiyor"

Başbakan Binali Yıldırım, yapılamaz denilen projeleri birer birer yaparak hizmete sunmalarının birilerini rahatsız ettiğini ifade ederek, “Neden Avrupa hayır, hayır diye kendini parçalıyor? Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki, Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü kaybetsin, onlar da Türkiye ile istedikleri oynasın. Batılılar baktılar ki Türkiye, ceplerine akan para musluklarını kesti, bu sefer onlara akış durdu, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle darbelerle millete ayar vermeye” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kars’ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Referanduma 16 gün kaldığını hatırlatan Yıldırım, Türkiye’nin yeni bir sisteme geçeceğini söyledi. Terör örgütleri eliyle Türkiye’yi tehdit edenlerin hayır cephesinde kol kola girdiğini ifade eden Yıldırım, “Halkoylamasının önemi ortada. Darbe anayasası bu oylamayla çöpe gidecek, sizin anayasanız gelecek. Vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de sizin, karar da sizin. Türkiye’nin yönetimine el koymaya hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de işler kötü gidiyor diyenler, Türkiye ekonomisi bozuluyor diyenler, 15 Temmuz’a rağmen küresel krize rağmen Türkiye son çeyrekte yüzde 3,5 büyüdü. 2016 büyümesi de yüzde 2,9 oldu,  dünya ortalamasının yüzde 50 fazlası oldu” diyen Yıldırım, bugün Türkiye’nin dünyanın en itibarlı ülkelerinden biri haline geldiğini ifade etti. Yapılamaz denilen projeleri birer birer yaparak hizmete sunduklarını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bu da birilerini rahatsız ediyor. Neden Avrupa hayır, hayır diye kendini parçalıyor, çünkü kıskanıyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki, Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü kaybetsin, onlar da Türkiye ile istedikleri oynasın. Batılılar baktılar ki Türkiye, ceplerine akan para musluklarını kesti, bu sefer onlara akış durdu, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle darbelerle millete ayar vermeye. Türkiye buna boyun eğer mi?

Avrupa'da 'Tayyip Erdoğan diktatör' diye manşet atıyorlar, neden? Çünkü Tayyip Erdoğan ülkesinin kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Dünya pazarlarından ülkesine daha çok kazandırıyor. İşte bunun için 16 Nisan önemli. 16 Nisan'da evet demek, daha güçlü Türkiye'ye, daha hızlı kalkınmaya, ileri demokrasiye, teröre son vermeye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe evet demektir."

-“TERÖR DİLİYLE KONUŞANLAR KAYBETTİ”-

Başbakan Yıldırım, 15 yılda Kars’a 13 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyerek, Kars’ın cazibe merkezi olacak iller arasına alındığını ifade etti. Kars’a 500 yataklı bölge hastanesinin yapılacağını belirten Yıldırım, 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılandığını kaydetti. Yıldırım, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz. Herkes kendi lisanıyla konuşur, çukur siyasetiyle, terör diliyle konuşanlar kaybetti, kaybetmeye mahkumdur. Bin yıllık kardeşliğimizi bozdurmayacağız. Meşru siyasetin dışına çıkanlar, terör örgütünün sultasından kurtulamayanlar Türkiye’ye sadece ihanet etmiyor, aynı zamanda analarına babalarına da ihanet ediyor. Kimse merak etmesin, onların Kandil’lerini söndüreceğiz. Biz daha çok büyüme, kalkınma için, daha büyük ekonomi, hukuk, özgürlük için daima milletimizin yanında olacağız. Bugüne kadar farklılıklarımızı hep zenginlik olarak gördük. Kimsenin inancına, yaşam tarzına kem söz söyletmedik, bundan sonra da söyletmeyeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.