Öne Çıkanlar meb adana KPSS istanbul cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken Kanyon gündem özeti ayhan barut gazi bendevi palandöken

Bakan Bozdağ: Dosyalar ABD Makamlarına İletildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dosyaların elektronik ortamda doğrudan ABD ilgili ve yetkili makamlarına iletildiğini söyledi. Bozdağ ayrıca, ABD’den Fethullah Gülen’in iade talebiyle birlikte geçici yakalanması ve tutuklanmasını da talep ettiklerini ifade etti.

Bakan Bozdağ, Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin dosyaların ABD’ye iletilmek üzere hem İçişleri Bakanlığı’na hem de Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiğini, aynı şekilde elektronik ortamda doğrudan ABD ilgili ve yetkili makamlarına iletildiğini söyledi. Bozdağ, “ABD’den dosyalarla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesini beklediğimizi ifade etmek isterim” dedi.
 
“İdam Konusunda Çalışmalar Yapıldıktan Sonra Değerlendirmeler Yapılacak’’

Bakan Bozdağ, halkın idam cezasının yeniden getirilmesi yönünde talepleri olduğunu ifade ederek, “Meydanlarda, şehit cenazelerinde her yerde bunu ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da dün ‘TBMM bu yönde bir karar alırsa, idam cezasını yeniden getiren bir düzenleme önüme gelirse altına imzamı atarım’ dedi. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın buna olumlu baktığını gösteriyor. Sayın Başbakanımız da ‘Bu konudaki mesajları görmezden gelemeyiz onları yok sayamayız’ dedi. O nedenle konuyla ilgili çalışmalar yapıldıktan sonra değerlendirmeler yapılacak” ifadelerini kullandı.

Hükümet İdam Mesajını Değerlendirecek

Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerini hatırlatarak, idam talepleri konusuna ilişkin şunları söyledi:
“Onlarla neler konuştu bilmiyorum ama muhtemelen yapılacaklarla ilgili değerlendirmelere de yapılmıştır. Darbe teşebbüsüyle ilgili bilgi paylaşımı yapılmıştır. Bunların sonuçlarını göreceğiz.
AK Parti hükümetleri milletin mesajlarına hep değer vermiştir. Milletin mesajlarına bugüne kadar sırtını dönmemiştir. O yüzden milletimizin idam talebi konusunda mesajını görmezden gelmemiz, ona arkamızı dönmemiz beklenemez. Elbette AK Parti ve hükümetimiz milletimizin bu mesajını değerlendirecektir. Değerlendirme sonucunda Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız.”
Bozdağ, devam eden soruşturmalarla ilgili bir dosyanın Ankara’da, iki dosyanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, bir dosyanın da Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’nden olmak üzere dört dosyanın istendiğini ifade etti.

Gülen’in Geçici Yakalanmasını ve Tutuklanmasını da Talep Ettik

15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili soruşturmaların devam ettiğini hatırlatan Bozdağ, şunları ifade etti:
“İfadeler var, gözaltılar var, tutuklamalar var, delillerin toplanması var, ama-el koyma var, toplanan delillerin incelenmesi analiz edilmesi değerlendirilmesi söz konusu. Bunların bir gün içerisinde bitirilmesi neticelendirilmesi kolay bir iş değil. Kamuoyunda şöyle de bir şey var. Darbe teşebbüsüyle ilgili hemen anında bunu iletmesi. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde hukuken bizim bunu belli bir prosedüre uygun olarak iletmemiz gerekiyor. O prosedür gereği de dosyanın teşekkülü lazım. İfadeler, delillerin toplanması, değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra bu kendilerine iletilecektir. Ancak ABD’den biz Fethullah Gülen’in iadesini hem Cumhurbaşkanlığı düzeyinde hem Başbakanlık düzeyinde hem Dışişleri Bakanlığı düzeyinde talep ettik. Ayrıca Fethullah Gülen’in iade talebiyle birlikte geçici yakalanması ve tutuklanmasını da ABD’den talep ettik.”

‘’ Vatandaşımızda En Ufak Bir Şüphe Yok ‘’

 Bakan Bozdağ, Fethullah Gülen’in iadesi için yeterli delil olup olmadığı sorusuna ise, şunları ifade etti:
“Darbe teşebbüsü konusunu ispata hacet yok. Şu anda güneş bizi nasıl yaktıysa darbe de o kadar yaktı, acıttı. Herkes bunu gördü. Bu darbe teşebbüsünün Paralel Fethullah Gülen ordusu tarafından yapıldığı konusunda Türkiye’de AK Parti görüşünü benimseyen benimsemeyen herhangi bir vatandaşımızda en ufak bir şüphe yok.
Bu kalkışmayı yapanlar öncülük edenlere baktığınız zaman devletin elindeki bilgilerle yüzde 100 örtüşüyor. Bütün bilgiler deliller Fethullah Gülen’in talimatı ve istemesi üzerine. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerince bu işin organize edildiği ve bu kalkışmaya teşebbüs edildiği bana göre tartışmadan varestedir. Bunun dışındaki laflar, laf-ı güzaf ile bir çarpıtmadır, saptırmadır, delil karartma çabasıdır. Bunları şu anda ortaya çıkan delillerle ispat edilecektir.”

‘’ Rusya Uçağını Düşüren Pilot Haberler Teyit Edilmedi’’

Bakan Bozdağ, Rusya uçağını düşüren pilotun gözaltında olduğuna dair birtakım haberler olduğunu fakat bunların teyit edilmiş haberler olmadığını ifade etti. Soruşturma makamlarının bu pilotlarla ilgili ifadeleri aldığını belirten Bozdağ, “Onların içerisinde var mıdır yok mudur ifade sırasında çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.