Bakan Çavuşoğlu İkili Temaslarına Devam Ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla İstanbul’da bulunan  mevkidaşlarıyla yoğun ikili temaslarda bulunuyor. Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanının ardından Bangladeş ve Afganistan meslektaşlarıyla ayrı ayrı görüştü.

Diplomatik kaynaklarından verilen bilgiye göre,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hassan Mahmood Ali'yle yaptığı ikili görüşmede  karşılıklı üst düzey temas, ziyaret ve yatırımların arttırılması, iş forumu ve Karma Ekonomik Komisyon gibi mekanizmaların işletilmesi gereği vurgulandı.

TİKA'nın Bangladeş'teki çalışmalarının yaygınlaştırabileceği konusunun gündeme geldiği  görüşmede ayrıca, savunma sanayi konularında işbirliğinin arttırılabileceği ve askeri alanda işbirliğinin sürdürülebileceğinin altı çizildi.

Bunun ardından Bakan Çavuşoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani'yle de biraraya geldi. Afganistan Dışişleri Bakanı, Afganistan'daki güvenlik durumu ve son siyasi  gelişmeler konusunda bilgi verdiği görüşmede Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin  Afganistan'a yönelik kalkınma projelerini devam ettirdiğini ifade etti.

Çavuşoğlu’nun Afganistan Cumhurbaşkanı Ghani'nin  Aralık ayında Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaretin çok verimli geçtiğini ve bu ziyarette alınan kararların takibinin yapılması gerektiğini belirttiği görüşmede ayrıca, terörizmle mücadele konusunda işbirliği yapılması önemine vurgu yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.