Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan AİLE gündem özeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ırak Pandemi

Başbakan Yıldırım: Seçimlerin Barışa Vesile Olmasını Diliyorum

3 Kasım 2017’de Libya’da kaçırılan 3 Türkiyeli mühendisin kurtarılarak yurda döndüğünü ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “ENKA şirketine ait 3 mühendis kaçırılmışlardı. Yoğun, titiz zahmetli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar ve bu sabaha karşı ülkemize geldiler ailelerine kavuştular. Mutlu son gerçekleşti" dedi.

Annesi adına yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulu’nda oyunu kullanan son Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye yeni hedeflere yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde ilerlemeye devam edecek seçimlerin bütün milletimize huzur barış kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için oy verme işlemi bugün saat 08.00 itibarıyla başladı. Başbakan Yıldırım, İzmir Karabağlar’da annesi adına yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulu’nda oyunu kullandı. Saat 10.50 sularında oy kullanan Yıldırım, sandık görevlileri ve müşahitlere teşekkür etti. Bahar Yıldırım İlkokulu’nda bulunan diğer sandıkları da gezen son Başbakan Yıldırım, sandık görevlileri, müşahitler ve vatandaşlarla sohbet etti. Yıldırım, açıklama yapmak üzere okuldan çıkarken kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

-“Barış Kardeşliğe Vesile Olmasını Diliyorum”-

Okul önünde kurulan kürsüde açıklama yapan Başbakan Yıldırım, vatandaşlık görevini yaptığını belirterek, “Memleketimiz için milletimiz için hayırlı olsun bildiğimiz gibi bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı hem de bizleri temsil edecek milletvekillerimizi aynı anda seçiyoruz yeni sistemde Türkiye yeni hedeflere yeni ufuklara istikrar ve güven içerisinde ilerlemeye devam edecek seçimlerin bütün milletimize huzur barış kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Gayet demokratik, bir bayram havasında güzel bir seçim ortamı geçiriyoruz insanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar. Burası Karabağlar Bahar Yıldırım İlkokulu, 22 Nisan’da buranın açılışını yapmıştık şimdi de oyumuzu kullanmak nasip oldu seçim İzmir’imize, ülkemize hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulundu.

-“Ülkemize Geldiler Ailelerine Kavuştular”-

3 Kasım 2017’de Libya’da kaçırılan 3 Türkiyeli mühendisin kurtarılarak yurda döndüğünü ifade eden Yıldırım, “233 gün, 33 hafta ENKA şirketine ait 3 mühendis, bir tanesi de İzmir’de babası Akın Bey, üniversite hocası, kaçırılmışlardı. Yoğun, titiz zahmetli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar ve bu sabaha karşı ülkemize geldiler ailelerine kavuştular. Mutlu son gerçekleşti. Ben bu süre içerisinde ENKA firmasına, Dışişleri Bakanımıza, Libya Başbakanına ve bütün yetkililere bizlerle yaptıkları bu yakın işbirliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Mühendislerimizin sağ salim kurtulmuş olması hem aileleri hem ülkemiz açısından güzel bir başarı olmuştur. Tekrar geçmiş olsun diyorum arkadaşlara. Ailelerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

-“Müzayedeye Çıkaracağım”-

Seçim sonuçlarını Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile takip edeceğini söyleyen Yıldırım, son Başbakan olmasının neler hissettirdiği yönünde sorulan soruya, “Yani koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağım” cevabını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.