Öne Çıkanlar ırak pkk fetö terörist cumhurbaşkanı erdoğan Asena ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

"Çalışmalar Sona Erinceye Kadar Buradaki Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Buradaki son hedefe ulaşıncaya kadar hükümet olarak burada olacağız. Bu çalışmalar sona erinceye kadar buradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Siirt'in Şirvan ilçesinde meydana gelen maden faciasını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklamada bulunan Kaynak, şunları söyledi:

“Buradaki son hedefe ulaşıncaya kadar hükümet olarak burada olacağız. AFAD, Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kızılay, UMKE, AK Parti Genel Merkezi olarak buradayız. Bu çalışmalar sona erinceye kadar buradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.

Çok hassas bir çalışma gerektiriyor. Altında canlı olarak ulaşmayı umduğumuz insanlar var.  Bizim netice itibariyle onları çıkartıp can verdiğini görünceye kadar bu umudu taşımak zorundayız. Bu hepimizin görevi. Arazide 400 bin metreküp molozdan bahsediyoruz. Arazi şartlarının orada bir kısım eskimiş fay hatlarından dolayı oluşan çatlaklar var. Dolayısıyla tekniğine uygun çalışma yapmadığımız takdirde daha olumsuz şeylerle karşı karşıya kalabiliriz. Bizim öngördüğümüz bölgeler var. Bu lokallerde ne kadar iş makinesi, araç çalışabiliyorsa o kadar araç çalışabiliyor. Hem Enerji Bakanlığımız hem AFAD hem maden ocağını işleten şirket 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Bu çalışmaları biz istiyoruz ki bu gece bitsin ama bunu öngörmek mümkün değil. Çok dikkatli, çok titiz, yeni kazalara sebebiyet vermemek için bu çalışmaları sağlıklı götürmek durumundayız. Enkaz altında bulunanların aileleri zor şartlarda ve perişanlar. Biz de biliyoruz ki onlara canlı ya da cansız evlatlarını, eşlerini teslim etmek, onların cenazelerinin inançlarına uygun şekilde defnedilmesini sağlamak, taziyede bulunmak birinci hedefimiz bu. Ama zaman olarak bir şey söylemek mümkün değil.  Bizim umudumuz en kısa süre.”

Bir gazetecinin “Madende hayatını kaybeden işçilerin ailelerine herhangi bir yardım yapılacak mı?” sorusuna Kaynak, “Şurası muhakkaktır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir mağdur varsa el uzatan bir devlet. Herkes kaçarken Türkiye 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir devlet. Hukukun zaten bu kardeşlerimizin mirasçılarına tanıdığı haklar var. Garanti ederim, eğer sorumlulardan tahsis edilemezse, devletimiz bu ödemeyi yapar, bundan kaygıları olmasın. Soma’da benzer bir olay oldu, şirketin yapmadığı tazmini devletimiz yaptı” yanıtını verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
Veysi Kaynak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.