Öne Çıkanlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Pi Sonsuzluk filmi Bugün tespit edilen hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Pietro Saletta 27 Ocak Gündemi

CHP'li Gürsel Tekin: Saldırı Muhafazakar Hassasiyet Değil

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Firuzağa’da bir plak dükkanına “Ramazan’da içki içildiği” gerekçesiyle yapılan saldırıyı değerlendirirken, “Firuzağa saldırısı, emlak lobisine ve kentsel dönüşüm simsarlarına uygun ortam yaratma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu saldırının, muhafazakar bir hassasiyet değil, organize bir iş olduğunu belirtti. Açıklamasında, iş adamı Ethem Sancak’ı suçlayan Tekin, “Yaşananlar, iktidar ve iktidara yakın iş adamları (Ethem Sancak) ile yakın oldukları bilenen şehir magandalarının ilk vukuatı değildir” dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı da “propaganda kokan açıklamalar” yapmakla suçlayan Tekin, şöyle devam etti:

“Bu şehir magandalarının belediyenin bilgisi dahilinde Tünel, Tophane, Galatasaray üçgenindeki esnafı düzenli olarak tehdit ettiği iddia ve şüphelerini güçlendirmektedir. İçki, kumar ile uyuşturucu ile içli dışlı olan bir grubun saldırısının Ramazan ayı değerleriyle bağdaştırılması, bu değerlere yapılan açık bir hakaret bir saldırıdır. Buradan duyurmak ve uyarmak isteriz, Ramazan kardeşlik ve hoşgörünün ayıdır. Ne Cihangiri ne de Ramazan ayını yağmacıların ve beton lobisinin eline bırakmayız. Yurttaşlarımız dini değerlerini ve hassasiyetlerini ciğerlerinize işlemiş rantçılığa alet ettirmeyiz.

“Bütün Bunlar Bu Sonun Başlangıcı”

Farkındayız, önce Firuzağa’da yapılanlar sonra Gezi Parkı üzerinden oluşturulan gerilim toplumun bir kısmını hayatlarına dair sorumluluk alma psikolojisine itme amaçlıdır. Yaşamsal kaygılarla ayağa kalkan kitlelerin karşısına, toplumun diğer bir kesimini iterek kişisel ikballeri için çıkış yolu aramak bir yolun sonuna geldiğimizin göstergesidir. Yolun sonu, Türkiye halkı için değil kendi geleceğini, kendi kişiliğini, kendi hayatını herkesin sahip olduklarından öte görenlerin sonudur. Türkiye’de bir dönem sona ermektedir.  Bütün bunlar bu sonun başlangıcıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.