Öne Çıkanlar ırak pkk fetö terörist cumhurbaşkanı erdoğan Asena ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

CHP’li Çiçek: Kararnamelerle Ordunun Yapısını Değiştirmek Yanlıştır

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Alelacele böyle kararnamelerle ordunun yapısını değiştirmek, ordunun eğitim sistemine yüzyıllardır devam eden olgunlaşan bir eğitim sistemini bozmak esastan değil, usulden, külliyen yanlıştır” dedi.

Çiçek, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ordunun yapısına yönelik değişikliklere dikkat çekerek şöyle dedi:
“İşin kolayına kaçılıyor, Milli Eğitim’de sorun var, okulları kapatın,  bu yanlıştır. Alelacele böyle kararnamelerle ordunun yapısını değiştirmek, ordunun eğitim sistemine yüzyıllardır devam eden olgunlaşan bir eğitim sistemini bozmak esastan değil, usulden, külliyen yanlıştır. Askeri lise ve sivil liseden Deniz Harp Okuluna giren ve bu cemaat soruşturmasında atılan 32 amiralden yüzde 50’si sivil kaynaklı yüzde 50’si de deniz lisesi kaynaklı.”

Çiçek, basın toplantısında soruları da yanıtladı.

İade-i itibara ilişkin soruya Çiçek, “Kararname yetkileri var. Çıkarsınlar kararname yetkilerini, bu mağdurların da haklarını versinler. Kamu vicdanı bunu istiyor" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.