Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE mardin trt ekonomik güven endeksi

CHP’li Tekin: Demokrasi ve Özgürlük Meydanları Kurulmalı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Kışlalar şehir dışına taşındıktan sonra bu bölgeler rant alanı değil, mesire, eğlence, park alanları haline getirilmeli, kültürel-sanatsal faaliyetlerin kullanımına tahsis edilmeli ve darbeleri anlatan müzeler açılmalıdır. ‘Demokrasi ve özgürlük meydanları’ kurulmalıdır” önerisini getirdi.

Tekin yaptığı açıklamada şu öneriyi yaptı:

“Şayet askeri alanlar imara açılırsa, kentlerin ekolojik dengeleri bozulur ve zaten kalmamış olan yurttaşların doğal afet sırasında ve sonrasında toplanabilecekleri yerler işlevsiz hale getirilmiş olur. TSK’nin boşalttığı alanları müteahhitlere peşkeş çekmeye hiç kimsenin hakkı olamaz. Yeşil alanlar halka aittir. Kışlalar şehir dışına taşındıktan sonra bu bölgeler rant alanı değil, mesire, eğlence, park alanları haline getirilmeli, kültürel-sanatsal faaliyetlerin kullanımına tahsis edilmeli ve darbeleri anlatan müzeler açılmalıdır. ‘Demokrasi ve özgürlük meydanları’ kurulmalıdır.
Bu alanların yeşil alan olarak kullanılması ve kamu mülkiyetinde kalmasını sağlamak darbeciler ile mücadele etmek kadar önemlidir.” 
 

Anahtar Kelimeler:
Gürsel Tekin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.