Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank

Cübbeli Ahmet Hoca’dan HDP'nin Kapatılmasını Tartışanlara Akıl Temennisi

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmed Mahmud Ünlü: Yüce Rabbim, ormanlarımızı yakan Pkk'lıların ve destekçileri olan partilerin ocaklarına ateş düşürsün. Bu teröristlere yataklık yapan Hdp'nin kapatılmasını hâlâ tartışanlara akıl fikir ihsân etsin.

-İslam'a göre orman yakmanın cezasının idam olduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca, Mustafa İslamoğlu ile sosyal medyada tartıştı: Lafın uzunu ahmağa anlatılır!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmed Mahmud Ünlü orman yangınları ile ilgili mesajlar verirken Ankara'daki bazı mahkemelere ve siyasi çevrelere göndermede bulundu. Ünlü, "Yüce Rabbim, ormanlarımızı yakan Pkk'lıların ve destekçileri olan partilerin ocaklarına ateş düşürsün. Bu teröristlere yataklık yapan Hdp'nin kapatılmasını hâlâ tartışanlara akıl fikir ihsân etsin" dedi.

Ahmed Mahmud Ünlü, mesajlarında İslâm'a göre orman yakmak gibi yeryüzünde ifsâdın cezasının idam olduğunu belirtti.

-MUSTAFA İSLAMOĞLU İLE TARTIŞTILAR

"Kur'an dışı cezâ sistemiyle biz bu vatanı koruyamayız" diyen Ünlü'nün "Hadîs-i Şerîf'te: 'Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür' buyuruluyor. (İbnü's-Sünnî, Amelü'l Yevm, rakam: 289-292)" ve "Yangını görenler veya sosyal medyada izleyen herkes 'Allâh-u Ekber' diye tekbir getirmeye devam etsinler. Kafirlerin planı Allâh'ın kudretini geçemez" şeklindeki sosyal medya mesajı Mustafa İslamoğlu'ndan tepki gördü.

Mustafa İslamoğlu ise "dedi: yangını görünce tekbir getir, söner. hadis var.
dedim: 'yanmaz kefenden' sonra 'yangın söndüren tekbir' işine girmişsin. hayırlı işler!
'allah’ın laneti yalancıların üzerine olsun.' (3:61)" şeklindeki bir başka mesajla karşılık verince Cübbeli Ahmet Hoca bu kez sert bir tvitle karşılık verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın İslamoğlu'na verdiği cevap şöyle:

"Dün tekbîr getirmekle ilgili attığım tweet; insanlara bir an evvel yangında ne okuyacaklarına dâir bir zikir telkîn etme amacıyla acele olarak açılmış bir tweettir.

Yangın söndürmek için neler lâzım olduğu, itfâiye ekiplerinin ve helikopter gibi vâsıtaların kullanılması gerektiği herkesçe bilinmektedir, zâten Kur'an bize sebeplere sarılmayı emretmektedir ve bu her müslüman tarafından bilinmektedir, yetkililer de vazîfesinin idrâkindedir.

"Sözün uzunu ahmağa söylenir" kâidesince bizim paylaştığımız hadîs-i şerîfe îtirâz edenler ancak kötü niyetli kimseler olabilir.

İzmir Marşı okununca yağmurun durduğuna inananlar, tekbîr getirilince Yüce Allâh'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyorlar.

Tabîki her hâlükârda sebeplere sarılmak İslâm'ın emridir, bu konu tartışmasızdır. Biz sâdece bilinen bir şeyi tekrarlamak yerine ekseriyet tarafından bilinmeyen bir şeyi hatırlatmak istedik."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.