Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise milli savunma bakanlığı gündem özeti çin abd terörist

Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Ağustos’ta Ürdün’e Gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Haşimi Kralı 2. Abdullah’ın daveti üzerine 21 Ağustos’ta Ürdün’e resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ürdün’e resmi ziyarette bulunacağını açıkladı. Ziyaretin Ürdün Haşimi Kralı 2. Abdullah’ın davetine icabetle 21 Ağustos’ta gerçekleştirileceği belirtilen açıklamaya göre, gerçekleştirilecek görüşmelerde iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak, bu çerçevede ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması imkânları üzerinde durulacak. Filistin başta olmak üzere bölgesel gelişmeler değerlendirilecek, Suriye ve Irak’a komşu iki ülke olarak Türkiye ve Ürdün’ün, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması yönündeki çabaları bağlamında işbirliğinin ve eşgüdümün artırılması hususları istişare edilecek.

Yapılan açıklamada, ziyaretin Ürdün-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 70. yılına denk gelmesi bakımından özel bir anlam taşıdığı da belirtildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.