Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Genel Sekreter Guterres görüşmede Ukrayna’daki savaş ile ilgili Türkiye’nin devam eden diplomatik çabalarına desteğini ifade etti.

Genel Sekreter Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak amaçlarının bir an önce savaşı sona erdirmek ve sivillerin acılarına son verecek koşulları yaratmak olduğunu bir kez daha teyit etti.

Genel Sekreter Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sivillerin tahliyesi ve etkilenen topluluklara ihtiyaç duyulan yardımı ulaştırmak için acilen insani koridorlara erişimin gerekliliğini vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Sekreter Guterres, devam eden girişimleri takip etmek için temas halinde kalmaya karar verdiler.

Ayrıca Ukrayna'daki savaşın enerji, gıda ve finans dahil olmak üzere bölgesel ve küresel meseleler üzerindeki etkisini tartıştılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.