Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik İlişkilerle Desteklenmeyen Her İşbirliği Zayıflamaya Mahkumdur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ve Kırgızistan’ın ekonomik olarak da potansiyellerini hayata geçirmeleri şarttır. Zira ekonomik ilişkilerle desteklenmeyen her işbirliği bir süre sonra zayıflamaya mahkumdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak ve Türk Konseyi 6’ncı zirvesine katılmak üzere bugün Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gitti. Erdoğan, Bişkek’te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile ikili görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Yarın Çolpon-Ata’da düzenlenecek olan 3’ncü Dünya Göçebe Oyunlarının açılış törenine katılmaktan bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Erdoğan, 2020 yılında 4’üncü kez düzenlenecek olan Dünya Göçebe Oyunlarına Türkiye’nin ev sahipliği yapmasını planladıklarını belirtti.

“TÜRKİYE VE KIRGIZİSTAN’IN EKONOMİK POTANSİYELLERİNİ HAYATA GEÇİRMELERİ ŞARTTIR”

Türkiye’nin Kırgızistan’la ilişkilerinin önemli bir boyutunun Türk Konseyi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Çolpon-Ata’da yapılacak Türk Konseyi zirvesinde diğer üye ülke devlet başkanları ile birlikte önemli kararlar alacaklarını vurguladı. Zirvede gerek Kırgızistan’la gerek üye devletlerle ticareti geliştirme yollarını da arayacaklarını belirten Erdoğan, “Türkiye ve Kırgızistan’ın ekonomik olarak da potansiyellerini hayata geçirmeleri şarttır. Zira ekonomik ilişkilerle desteklenmeyen her işbirliği bir süre sonra zayıflamaya mahkumdur” diye konuştu.

“İŞ KONSEYİ TOPLANTISINI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Türkiye’nin sağlık, eğitim, ulaşım, enerji ve müteahhitlik sektöründe dünya ülkeleri arasında 2’nci sırada yer aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birikimlerimizi Kırgızistan’la özellikle paylaşmayı arzu ediyoruz. Ulaşımda, altyapı, üstyapı bu konularda birlikte yapabileceğimiz çok şeyler var. Onun için yarınki iş konseyi toplantısını çok önemsiyorum. Gerek şahsım olarak bu toplantıya katılacak işadamlarına, şirketlere, holdinglere mesajları vereceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.